Video Vlădescu: Nu renegociem acordul cu FMI

România nu va renegocia acordul cu FMI, însă vor avea loc discuţii cu reprezentanţii instituţiei pentru suplimentarea sumelor destinate dezvoltării, fără a fi neapărat necesară creşterea ţintei de deficit bugetar, a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

23 afișări

"Nu renegociem acordul, încercăm eventual, în condiţiile în care putem, să punem în echilibru dorinţele noastre cu cele ale partenerilor noştri, să suplimentăm dezvoltarea. Dar nu să renegociem acordul. Există posibilitatea de a susţine dezvoltarea, şi nu neapărat printr-un deficit mai mare. E o discuţie care trebuie avută şi cu BNR, ţine de momentul trecerii la euro. Deci e o discuţie mai complicată. Deocamdată suntem în cadrul acordului actual", a declarat Vlădescu.

Nivelul deficitului bugetar ar urma să scadă de la 7,3% din PIB în 2009 la 5,9% în acest an, potrivit acordului încheiat cu FMI.

În acelaşi timp, el arată că România va relua creşterea economică în acest an, însă efectele asupra standardului de viaţă se vor simţi "undeva către" doi ani de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici