Vlădescu: Nu vor fi necesare ajustări suplimentare în 2011, în lipsa unui eveniment global grav

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu consideră că anul viitor nu ar mai trebui să existe "surprize" fiscale precum ajustări suplimentare în sectorul bugetar, cu condiţia să nu aibă loc evenimente grave în economia globală şi vor fi menţinuţi principalii parametri macroeconomici.

17 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Nu vor fi necesare ajustări suplimentare în 2011, în lipsa unui eveniment global grav

Vlădescu: Nu vor fi necesare ajustări suplimentare în 2011, în lipsa unui eveniment global grav (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, în anul 2011 nu ar mai trebui să existe surprize în condiţiile în care în economia globală nu se întâmplă nimic grav. Şi când mă refer la grav primul şi cel mai grav lucru care ar putea să se întâmple ar fi o criză a datoriilor publice", spus Vlădescu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Vlădescu atrage atenţia că pentru a nu avea nici majorări de taxe şi nici ajustări în sectorul bugetar sau cel al cheltuielilor sociale este necesară menţinerea ajustărilor deja efectuate, limitarea cheltuielilor salariale la 39 de miliarde de lei şi îngheţarea pensiilor, inclusiv anul viitor, la nivelul anului 2010.

Fostul ministru de Finanţe crede că un lucru ar trebui în continuare "neapărat făcut", respectiv plata de contribuţii către sistemul de sănătate de către toţi românii, indiferent cât de mic este venitul.

"Chiar dacă are un venit de 100 de lei poate să dea 5,5 lei pentru sistemul de sănătate pentru că este o zonă în care România trebuie să evolueze", a arătat Vlădescu.

Vlădescu a amintit şi despre disputa cu premierul Emil Boc referitoare la extinderea bazei de impozitare la toate veniturile, inclusiv cele ale pensionarilor.

El a fost remaniat la începutul lunii septembrie, alături de alţi cinci miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici