Vlădescu vrea o analiză care să arate dacă scăderea taxelor duce la creşterea veniturilor

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, propune o analiză a sistemului de taxe care să arate dacă reducerea acestora va creşte gradul de conformare voluntară şi implicit a veniturilor bugetare.

14 afișări
Imaginea articolului Vlădescu vrea o analiză care să arate dacă scăderea taxelor duce la creşterea veniturilor

Vlădescu vrea o analiză care să arate dacă scăderea taxelor duce la creşterea veniturilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Rigiditatea este destul de mare, iar o idee că reducerea taxelor ar putea mări creşte gradul de conformare voluntară este o idee pozitivă. Nu ştiu dacă va putea să funcţioneze sau nu, dar trebuie să facem această analiză", a afirmat Vlădescu la dezbaterile din comisiile parlamentare de buget-finanţe privind bugetul pentru 2010.

Bugetul pe 2010 nu prevede modificarea niciuneia dintre taxele principale.

"Din punctul meu de vedere, dacă am putea micşora taxele şi am putea mări veniturile, sunt foarte deschis pentru această idee", a mai spus ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici