Vodafone ar putea lansa o ofertă pentru T-Mobile UK

Grupul Vodafone analizează posibilitatea unei oferte de preluare a concurentului T-Mobile UK, controlat de grupul Deutsche Telekom, ţintind poziţia de lider pe piaţa britanică, însă tranzacţia ar putea fi blocată de autorităţi, potrivit Financial Times (FT).

33 afișări
Imaginea articolului Vodafone ar putea lansa o ofertă pentru T-Mobile UK

Vodafone ar putea lansa o ofertă pentru T-Mobile UK (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vodafone, cel mai mare operator de telecomunicaţii mobile din lume după venituri, ia în calcul totodată posibilitatea unui joint-venture cu T-Mobile UK, potrivit unor surse apropiate discuţiilor.

Valoarea de piaţă a T-Mobile UK este estimată la 3-4 miliarde euro, iar cota de piaţă a Vodafone în Marea Britanie ar ajunge la 40% după preluarea operatorului concurent.

O2, parte a grupului spaniol Telefonica, este în prezent liderul pieţei britanice, cu o cotă de 27%.

Reprezentanţii Vodafone şi cei ai Deutsche Telekom nu au fost disponibili pentru a comenta informaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici