Vodafone vrea să închidă un fond de pensii de 850 milioane de euro destinat angajaţilor britanici

Grupul de telefonie mobilă Vodafone intenţionează să desfiinţeze un fond de pensii de 775 milioane lire sterline (850 mil euro) la care participă 4.000 de angajaţi britanici, pentru a îmbunătăţi controlul costurilor şi riscurilor legate de beneficiile acordate la retragere, potrivit Financial Times.

27 afișări
Imaginea articolului Vodafone vrea să închidă un fond de pensii de 850 milioane de euro destinat angajaţilor britanici

Vodafone vrea să închidă un fond de pensii de 850 milioane de euro destinat angajaţilor britanici (Imagine: Mediafax Foto)

Vodafone vrea să închidă fondul de pensii în aprilie 2010, vizând îmbunătăţirea sistemului de pensionare din cadrul grupului.

"Această măsură va avea ca rezultat beneficii corecte pentru toţi angajaţii şi totodată sustenabile pe termen lung", a anunţat operatorul de telefonie.

Modificarea structurii sistemului de pensionare ar putea duce la scăderea remuneraţiilor în principal în cazul salariaţilor tineri. Prin închiderea fondului, riscurile legate de creşterea speranţei de viaţă sunt suportate mai ales de angajaţi, şi mai puţin de Vodafone, notează Financial Times.

Grupul britanic este prezent pe piaţa românească prin Vodafone România, care avea la finele lunii septembrie 9,535 milioane de clienţi, în urcare cu 0,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici