Voinea: Creşterea accizei la carburanţi, compensată de scăderea preţului internaţional al ţiţeiului

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, joi, că prognozele specialiştilor arată că preţul internaţional al ţiţeiului va continua să scadă, el precizând că, în consecinţă, impactul eventual al creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de aceast scădere.

249 afișări
Imaginea articolului Voinea: Creşterea accizei la carburanţi, compensată de scăderea preţului internaţional al ţiţeiului

Voinea: Creşterea accizei la carburanţi, compensată de scăderea preţului internaţional al ţiţeiului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Voinea a precizat că detensionarea unor puncte de conflict politic, în special pe relaţia cu Iranul, pe de altă parte, a făcut în ultimele săptămâni ca preţul internaţional al ţiţeiului să scadă semnificativ."

"Şi prognozele specialiştilor sunt că acesta va continua să scadă. Deci va compensa eventualul impact al creşterii acciziei. Sunt două componente ale preţului la pompă - cotaţia internaţională a ţiţeiului şi impozitele. Dacă impozitele cresc un pic, ele sunt compensate pe viitor - aşa arată toate tendinţele internaţionale - de scăderea cotaţiei pe piaţa internaţională", a spus Voinea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.

"Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională.

"O spun în mod categoric, dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca şi la CC", a spus preşedintele Traian Băsescu, precizând că este vorba de un "avertisment".

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat, miercuri seară, la Comisiile de buget-finanţe, că sumele prevăzute în bugetul de stat pentru a fi încasate în creşterea accizelor la carburanţi vor fi alocate pentru autostrăzi, drumuri naţionale şi drumuri judeţene.

Declaraţia ministrului de Finanţe vine în urma unei discuţii recente din conducerea PNL în care Relu Fenechiu a fost mandatat să redacteze un proiect de prin care sumele din creşterea accizelor să fie alocate doar pentru autostrăzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici