Volkswagen Golf VI, disponibil în România din noiembrie

Porsche România, importatorul mărcii germane Volkswagen pe piaţa locală, va lansa, în prima săptămână a lunii noiembrie, noua generaţie a modelului Golf, disponibil cu patru motorizări pe benzină şi două diesel, la preţuri cu TVA cuprinse între 14.453 şi 23.085 de euro.

57 afișări
Imaginea articolului Volkswagen Golf VI, disponibil în România din noiembrie

Volkswagen Golf VI, disponibil în România din noiembrie (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Ţinta de vânzări pentru acest an este de 500 de unităţi pentru cea de-a şasea generaţie Golf, iar pentru anul 2009 este de 3.000 de maşini, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul mărcii Volkswagen în România, Matei Albulescu.

Golf VI poate fi echipat cu patru motoare pe benzină, de 1,4 litri (care dezvoltă 80 de Cai Putere), 1,6 litri (102 Cai Putere) şi 1,4 litri supraalimentat (cu 122 Cai Putere), respectiv 1,4 litri supraalimentat de 160 Cai Putere.

Primul motor poate fi combinat exclusiv cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, iar pentru cel de-al doilea propulsor sunt disponibile atât o cutie manuală cu cinci trepte cât şi una automată (DSG) cu şapte trepte.

Propulsoarele pe benzină de 122 şi 160 Cai Putere pot avea o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau una automată cu şapte trepte.

Cele două motorizări diesel, ambele de 2 litri, dezvoltă 110, respectiv 140 Cai Putere. Propulsorul diesel de bază poate avea o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, în timp ce pentru motorul mai puternic sunt disponibile atât o variantă de transmisie manuală cu şase rapoarte, precum şi una automată cu şapte trepte.

Vânzările de autoturisme Volkswagen în România au crescut cu 55,3% anul trecut, comparativ cu 2006, de la 15.004 la 23.315 unităţi.

În primele opt luni din acest an au fost livrate 14.165 automobile Volkswagen în România, cu 4,6% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost vândute 14.861 de automobile ale mărcii.

La sfârşitul anului 2007 maşinile Volkswagen deţineau o cotă de piaţă de 7,4% în România, în timp ce după primele opt luni din 2008 marca germană deţinea 7,1% din piaţa totală de autoturisme.

Automobilele Volkswagen sunt importate pe plan local de Porsche România, companie care desfăşoară acelaşi tip de activităţi şi pentru mărcile Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley şi Volkswagen Autovehicule Comerciale. Începând de anul viitor, Porsche România va reprezenta oficial şi marca Lamborghini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici