Volkswagen îl înlocuieşte pe directorul Audi. Performanţele brandului sunt sub aşteptări

Volkswagen a decis să îl înlocuiască pe şeful Audi, pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că unul dintre cele mai profitabile branduri ale grupului rămâne în urma rivalilor.

951 afișări
Imaginea articolului Volkswagen îl înlocuieşte pe directorul Audi. Performanţele brandului sunt sub aşteptări

Audi a anunţat marţi că Gernot Döllner îi va lua locul lui Markus Duesmann în septembrie. Aceasta este a doua mare mutare de personal pe care directorul general al VW, Oliver Blume, care a lucrat îndeaproape cu Döllner la Porsche, a anunţat-o de la preluarea funcţiei anul trecut, potrivit Financial Times.

În luna mai, compania a anunţat o mare remaniere la divizia de software Cariad.

Manfred Döss, preşedintele consiliului de supraveghere al Audi, a declarat că "în acest moment, Gernot Döllner este persoana potrivită pentru a consolida în continuare strategia de produs a companiei şi poziţia sa pe pieţele cheie".

Audi a rămas în urma celorlalţi producători germani de automobile BMW şi Mercedes-Benz în ceea ce priveşte orientarea către vehicule electrice, iar performanţele sale de vânzări în China nu au fost pe măsura aşteptărilor.

Un nou model de SUV electric, Q6 e-tron, va fi lansat la sfârşitul acestui an, după numeroase întârzieri. Lansarea sa va marca începutul unei ofensive de produse care se va întinde pe mai mult de 20 de modele noi, jumătate dintre ele electrice, până în 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici