Volvo recheamă 43 de maşini XC70 vândute în România

Importatorul Volvo în România recheamă în service 43 de automobile XC70, pentru remedierea unor eventuale probleme la sistemul de airbag, măsura preventivă făcând parte dintr-un program de rechemări la nivel mondial, care vizează 65.000 de maşini XC70 şi V70.

22 afișări
Imaginea articolului Volvo recheamă 43 de maşini XC70 vândute în România

Volvo recheamă 43 de maşini XC70 vândute în România (Imagine: Mediafax Foto)

"S-a identificat o posibilă problemă, la modelele XC70 şi V70, în declanşarea airbag-urilor cortină (montate în partea de sus, pe părţile laterale ale automobilului - n.r.) cauzată de o problemă de soft. Practic, în caz de impact, o întârziere a unităţii de comandă ar putea cauza o întârziere a deschiderii airbag-urilor cortină. Această rechemare este o metodă preventivă prin care fiecărei maşini i se face un upgrade gratuit de soft", au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, reprezentanţii EIT-Forum Auto, importatorul mărcii suedeze Volvo pe plan local.

Acţiunea de rechemare a modelelor XC70 şi V70 se desfăşoară la nivel mondial şi vizează 65.000 de automobile. În România, modelul XC70 a fost lansat în toamna anului trecut, iar modelul V70 nu este comercializat.

În luna februarie a acestui an, EIT-Forum Auto a mai rechemat în service 30 de automobile S40 şi V50 produse în perioada 2004-2006 şi vândute în România, ca parte a unui program care a inclus peste 80.000 de maşini la nivel mondial, din cauza apariţiei unor puncte de coroziune la dispozitivul de acţionare a pompei de benzină.

EIT-Forum Auto a vândut anul trecut 824 de automobile, în creştere cu 76,8% faţă de anul 2006, când a vândut 466 de unităţi.

Compania Volvo a fost cumpărată de grupul Ford în 1998 şi este plasată în divizia Premier Automotive Group, din care au făcut parte şi mărcile Jaguar şi Land Rover, pe care Ford le-a vândut în luna martie a acestui an, aşa cum a procedat şi cu Aston Martin în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici