Volvo va disponibiliza 2.000 de angajaţi cu 2 luni mai devreme decât anunţase iniţial

Producătorul de automobile Volvo va aplica planul de disponibilizare a 2.000 de angajaţi de la o fabrică din Suedia cu două luni mai devreme, acţiunea fiind programată iniţial pentru finele acestui an, şi a anunţat alte 900 de concedieri în 2009.

13 afișări
Imaginea articolului Volvo va disponibiliza 2.000 de angajaţi cu 2 luni mai devreme decât anunţase iniţial

Volvo va disponibiliza 2.000 de angajaţi cu 2 luni mai devreme decât anunţase iniţial

Planul de restructurări va fi aplicat unei fabrici din oraşul Torslanda, în sud-vestul Suediei, şi reprezintă o măsură a producătorului suedez pentru a-şi spori competitivitatea pe o piaţă auto în declin la nivel mondial.

"Înrăutăţirea condiţiilor pe piaţa din Europa în ultimele luni, combinată cu un declin continuu al vânzărilor în Statele Unite ale Americii şi rezultatele slabe realizate pe alte pieţe auto dezvoltate au influenţat puternic industria auto la nivel mondial. (...) de aceea compania Volvo este forţată să aducă producţia la nivelul cererii, pentru a evita un surplus de automobile nevândute", se arată într-un comunicat al companiei, preluat de Reuters.

Producătorul suedez de automobile Volvo este deţinut de grupul american Ford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici