Vosganian: Apolodor din Damasc n-ar fi putut face podul peste Dunăre într-un an,cu legislaţia actuală

Ordonanţa 34 privind licitaţiile publice îngreunează activitatea firmelor şi va fi abrogată, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, adăugând că dacă acest act ar fi fost aplicat pe vremea lui Apolodor din Damasc arhitectul nu ar fi reuşit să construiască într-un an podul peste Dunăre.

195 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Apolodor din Damasc n-ar fi putut face podul peste Dunăre într-un an,cu legislaţia actuală

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ordonanţa să stea la ea acasă, să lase economia în pace, fie că e a privatului, fie că e a statului. N-are ce căuta ordonanţa 34 în activitatea firmelor. Licitaţiile publice şi SEAP şi contestaţiile nesfârşite care blochează firmele de stat şi aşa cu probleme şi care introduc în fondurile europene nenumărate confuzii", a spus Vosganian, la conferinţa "Cei mai mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că dacă nu ar avea garanţia abrogării ordonanţei în aplicarea ei la firmele statului nu s-ar încumeta să facă parteneriat la Cuprumin.

"Apolodor din Damasc nu făcea podul ăla într-un an dacă avea ordonanţa 34", a adăugat Vosganian.

Construcţia podului din apropierea oraşului Drobeta-Turnu Severin, cunoscut şi sub numele "Podul lui Traian", a durat de fapt doi ani, lucrarea fiind realizată între anii 103 şi 105.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici