Vosganian: Încep negocierile pentru Oltchim, cu firme din Israel, Turcia,România, spaţiul ex-sovietic

Negocierile pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) vor începe în această săptămână, cu companii din Israel, Turcia, România şi spaţiul ex-sovietic, potrivit ministrului demisionar al Economiei, Varujan Vosganian.

642 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Încep negocierile pentru Oltchim, cu firme din Israel, Turcia,România, spaţiul ex-sovietic

Vosganian: Încep negocierile pentru Oltchim, cu firme din Israel, Turcia,România, spaţiul ex-sovietic (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Vosganian a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că speră ca negocierile să înceapă la 10 octombrie şi a arătat, totodată, că în septembrie pierderile combinatului s-au apropiat de 0.

Vosganian şi-a anunţat luni demisia de la conducerea Ministerului Economiei, conducerea instituţiei urmând să fie asigurată, temporar, de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

La începutul lunii septembrie Vosganian a anunţat că administratorii judiciari ai Oltchim urmau să definitiveze construirea unui vehicul de investiţii, un "Oltchim eliberat de povara datoriilor", pentru care va fi fixat un preţ de vânzare şi vor începe negocieri.

Potrivit informaţiile prezentate de Ministerul Economiei la finele lunii august-începutul lunii septembrie, de Oltchim s-au arătat interesaţi în ultima perioadă mai mulţi investitori, individual sau în consorţiu.

Astfel, SIF-urile vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, a cărui activitate ar urma să fie integrată cu cea a Chimcomplex Borzeşti. Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, au anunţat la rândul lor că vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului chimic. Alt investitor interesat de Oltchim este producătorul de crom Yildirim din Turcia.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, şi a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic, care a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici