Vosganian: Inflaţia de la sfârşitul anului va fi undeva la 6-7%

Inflaţia de la sfârşitul anului va fi în România, probabil, undeva la 6-7%, dar şi ţinta din UE s-a modificat faţă de anul trecut, de la sub 2% la 4-5%, a declarat, luni, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

15 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Inflaţia de la sfârşitul anului va fi undeva la 6-7%

Vosganian: Inflaţia de la sfârşitul anului va fi undeva la 6-7% (Imagine: Mediafax Foto)

"Când am stabilit ţinta de de 3,8%, UE avea o ţintă de sub 2%. Acum UE prognozează o inflaţie de 4-5%, iar în România se va plasa probabil la 6-7%", a afirmat Vosganian într-o conferinţă de presă.

Prognoza de inflaţie a Băncii Naţionale a României pentru 2008 este de 6%, iar ţinta băncii centrale plasează indicele preţurilor de consum la 3,8% plus minus un punct procentual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici