Vosganian: Nu mai facem disponibilizări. Vrem să angajăm 300 de oameni în industria de apărare

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune că în perioada următoare nu vor mai fi operate disponibilizări la companiile din portofoliul ministerului, ci dimpotrivă se are în vedere angajarea a 300 de persoane în industria de apărare.

484 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Nu mai facem disponibilizări. Vrem să angajăm 300 de oameni în industria de apărare

Vosganian: Nu mai facem disponibilizări. Vrem să angajăm 300 de oameni în industria de apărare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Nu mai avem disponibilizări în perioada următoare, ci, dimpotrivă, am negociat la sânge cu Ministerul Finanţelor să facem angajări. Vrem să angajăm 300 de persoane în industria apărării. Dar vom discuta în 17 iunie, când vom avea o primă discuţie în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind relansarea acestui domeniu. Nu discut despre disponibilizări după privatizări, dar noi nu avem în vedere disponibilizări şi nici nu avem în vedere în acest moment intrarea în insolvenţă a vreuneia dintre companii. Avem, să ştiţi, companii care în mod cu totul neaşteptat au înregistrat pierderi. Mă refer la Plafar, la Romaero”, a declarat Vosganian într-o conferinţă de presă.

El spune că în condiţii normale aceste companii nu ar trebui să înregistreze pierderi.

"Preferăm să urgentăm privatizarea decât să trecem la insolvenţă. Am discutat deja cu Guvernul în legătură cu dorinţa noastră de a privatiza Romaero. Nu avem timp să aşteptăm ca statul să ajungă bun manager, pentru că nu va mai avea ce să managerieze atunci. Concluziile în ceea ce priveşte capacitatea statului de a manageria sunt definitive", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici