Vreme: Una din priorităţi este creşterea rolului programatorilor în dezvoltarea societăţii IT

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, luni, că una dintre priorităţile sale este creşterea rolului programatorilor în dezvoltarea societăţii informaţionale din România şi, în special, în cadrul proiectului e-România.

31 afișări
Imaginea articolului Vreme: Una din priorităţi este creşterea rolului programatorilor în dezvoltarea societăţii IT

Vreme: Una din priorităţi este creşterea rolului programatorilor în dezvoltarea societăţii IT (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

"Înainte de 1989, România a avut programatori foarte buni. Avem de informatizat administraţia publică şi, în acest context, programatorii trebuie să-şi spună cuvântul, trebuie să se implice mai mult în acest proces", a spus Vreme, prezent la deschiderea anului şcolar la un liceu din Capitală.

El le-a cerut elevilor Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" să "devină parte a procesului de informatizare" a administraţiei publice.

"Vă provoc şi vă cer să deveniţi parte a proiectului e-România. Prin informatizarea administraţiei publice, vreau ca România să se regăsească în spaţiul virtual", a arătat ministrul Comunicaţiilor.

În martie, Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că Guvernul va aloca, în perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea în practică a Strategiei naţionale e-România, care urmăreşte informatizarea relaţiilor dintre administraţia publică şi contribuabili, cetăţeni şi firme.

Vreme a preluat conducerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale la începutul lunii septembrie, înlocuindu-l pe Gabriel Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici