VW vrea să producă automobile electrice în parteneriat cu chinezii

Volkswagen (VW), cel mai mare producător auto din Europa, analizează posibilitatea intrării într-un parteneriat cu o companie chineză pentru a construi automobile cu propulsie hibridă şi electrică, potrivit Wall Street Journal.

16 afișări
Imaginea articolului VW vrea să producă automobile electrice în parteneriat cu chinezii

VW vrea să producă automobile electrice în parteneriat cu chinezii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul parteneriatului, constructorul auto BYD, totodată unul dintre cei mai mari producători de acumulatori pentru telefoane mobile din lume, va furniza grupului german baterii care au la bază tehnologia cu ioni de litiu pe care a dezvoltat-o pentru autovehicule cu propulsie electrică şi mixtă.

Compania chineză discută şi cu Ford şi alţi constructori de automobile europeni în vederea încheierii de parteneriate asemănătoare, au declarat surse apropiate negocierilor.

Anul trecut, o firmă aparţinând omului de afaceri american Warren Buffett a investit 230 de milioane de dolari în BYD, atrasă de tehnologia dezvoltată de aceasta, care conferă un consum de combustibil eficient.

Compania din China a lansat, deja, pe piaţă o maşină electrică.

La rândul său, VW a trimis scrisori de intenţie grupurilor japoneze Sanyo şi Toshiba pentru furnizarea de baterii cu ioni de litiu.

Acumulatorii produşi în China sunt, în general, de două ori mai ieftini decât cei din Japonia sau statele dezvoltate din Vest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici