Wizz Air a lansat zboruri între Arad şi Milano-Bergamo

Compania aeriană low-cost Wizz Air a inaugurat, sâmbătă, zborurile între oraşele Arad şi Milano-Bergamo (Italia), fiind relansat astfel transportul regulat de pasageri de pe aeroportul arădean după o pauză de aproape doi ani.

403 afișări
Imaginea articolului Wizz Air a lansat zboruri între Arad şi Milano-Bergamo

Wizz Air a lansat zboruri între Arad şi Milano-Bergamo (Imagine: Alex Drifter/Mediafax foto)

Reprezentanţii Wizz Air au declarat, la sosirea aeronavei de la Milano-Bergamo pe Aeroportul Arad, că pe noua rută vor exista două zboruri pe săptămână, respectiv marţi şi sâmbătă.

"Milano este un loc minunat de vizitat, iar tarifele reduse şi cele două zboruri pe săptămână se vor adăuga cu siguranţă atractivităţii acestei rute", a declarat Daniel De Carvalho, corporate communications manager Wizz Air.

Compania estimează că între Arad şi Milano-Bergamo vor fi transportaţi anual circa 30.000 de pasageri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat că se poartă negocieri şi cu alţi operatori, iar o posibilă rută nouă va fi între Arad şi Bruxelles.

Ioţcu a spus că în curând se va semna un contract cu un operator de transporturi aeriene de marfă, care ar urma să crească traficul cu 300 la sută pe terminalul Cargo din cadrul aeroportului local, folosit acum la o capacitate de numai 20 la sută.

Odată cu lansarea cursei low-cost spre Milano-Bergamo, baza aeriană din Arad se relansează pentru transportul regulat de pasageri, după o pauză de aproape doi ani, timp în care aici au fost înregistrate doar curse de tip charter şi de mărfuri.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri în ultimele 12 luni, iar estimările pentru acest an sunt că se va ajunge la 12 milioane de pasageri. Flota companiei este compusă din 39 aeronave Airbus A320, ce operează de la 15 baze aflate în Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina, Cehia, Serbia şi Lituania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici