Wizz Air estimează pentru acest an cu 21% mai mulţi pasageri pe rutele din România

Wizz Air estimează că va transporta în 2010 circa două milioane de pasageri, pe rutele din şi spre România, în creştere cu 21% faţă de anul trecut, când au fost înregistraţi 1,65 milioane de călători, în condiţiile în care vor fi lansate zboruri noi şi va creşte numărul aeronavelor.

18 afișări
Imaginea articolului Wizz Air estimează pentru acest an cu 21% mai mulţi pasageri pe rutele din România

Wizz Air estimează pentru acest an cu 21% mai mulţi pasageri pe rutele din România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În acest an ne aşteptăm să transportăm din şi spre România circa două milioane de pasageri, în creştere faţă de 2009, în condiţiile în care ne vom extinde reţeaua de zboruri şi vom avea noi baze operaţionale", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, Natasa Kazmer, director corporate communications & public affairs al Wizz Air.

Anul trecut, Wizz Air a înregistrat o creştere de 87% a numărului de pasageri pe rutele din România, comparativ cu 2008.

Aeronavele companiei au avut un grad de ocupare de 85%, similar celui din 2008, a anunţat, joi, linia aeriană.

Anul trecut, Wizz Air a deschis în România o bază operaţională la Timişoara, a dublat capacitatea de transport la şase aeronave şi a lansat 16 rute.

Pentru 2010, planurile companiei vizează alocarea celei de-a treia aeronave bazei din Cluj-Napoca, care va permite lansarea de zboruri noi spre Pisa şi Cuneo/Torino, din iunie 2010. Totodată, Wizz Air va lansa curse din Timişoara către Forli/Pisa, în martie, şi din Bucureşti spre Pisa, în iunie.

La nivelul european, Wizz Air a transportat anul trecut 7,8 milioane de persoane, cu 33% mai mult comparativ cu 2008, iar cea mai mare creştere a fost înregistrată pe piaţa din România. Pentru 2010, Wizz Air estimează peste zece milioane de pasageri.

"Vom continua să ne dezvoltăm şi în 2010 când vor fi lansate noi baze operaţionale şi noi rute, vor creşte frecvenţele zborurilor şi vor fi transportaţi peste zece milioane de pasageri", a declarat într-un comunicat directorul executiv al Wizz Air, Jozsef Varadi.

În 2009, operatorul low-cost a deschis o nouă bază la Praga, ajungând la un total de 11 baze în Europa Centrala şi de Est, şi a lansat 40 noi zboruri, rezultând o reţea formată din 147 de rute. În acelaşi timp, flota companiei a fost îmbunătăţită cu şapte aeronave noi, ajungând la un total de 27 avioane Airbus A320.

Flota companiei Wizz Air este compusă din 27 de aeronave Airbus A320, care operează de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina şi Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici