Wizz Air vrea să cumpere 50 de aeronave Airbus A320

Compania low-cost Wizz Air a anunţat, joi, că a semnat un memorandum de înţelegere pentru achiziţia a 50 de aeronave Airbus A320, comenzile totale ale operatorului aerian ungar ajungând la 132 de avioane.

43 afișări
Imaginea articolului Wizz Air vrea să cumpere 50 de aeronave Airbus A320

Wizz Air vrea să cumpere 50 de aeronave Airbus A320

Fiecare din cele 50 de aeronave vor avea o capacitate de 180 de locuri.

Noile achiziţii vor permite companiei să-şi consolideze şi să-şi extindă aria în care operează, respectiv Polonia, Ungaria, România, Ucraina şi Cehia, adăugând noi destinaţii la cele 130 de rute existente.

Flota de aeronave a Wizz Air include, în prezent, 24 de modele Airbus A320.

"Noile comenzi se încadrează în planurile noastre de creştere şi aspiraţiile companiei de a deveni prima opţiune de zbor în Europa Centrală şi de Est", a declarat directorul general al Wizz Air, József Váradi.

Potrivit preţurilor practicate de grupul Airbus, valoarea tranzacţiei se ridică la 3,8 miliarde de dolari, a declarat directorul comercial al constructorului aerian, John Leahy, citat de AFP.

Wizz Air a intrat pe piaţa românească în iulie 2006 şi a stabilit prima bază operaţională în Bucureşti, în urmă cu doi ani, şi a doua la Cluj-Napoca, în mai 2008. Compania a deschis a treia bază la Timişoara, în luna februarie.

În România, pe segmentul de transport aerian low-cost, sunt prezenţi, alături de Wizz Air, şi Blue Air, easyJet, SkyEurope, MyAir şi Germanwings.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici