Zahărul, mai scump cu circa 10%, în următoarele luni

Preţul zahărului ar putea fi majorat cu circa 10% în următoarele şase luni, ca urmare a creşterii generale a costurilor pentru utilităţi şi forţă de muncă, a anunţat, joi, Patronatului Zahărului din România.

1 afișare
Imaginea articolului Zahărul, mai scump cu circa 10%, în următoarele luni

Zahărul, mai scump cu circa 10%, în următoarele luni

Anunţul patronatului vine ca răspuns la articole apărute recent în presă care conţineau "date exagerate în ceea ce priveşte preţul zahărului şi posibilele creşteri de preţuri", se arată într-un comunicat al patronatului.

Preţul european al zahărului este de 1,1 euro, în timp ce preţul la poarta fabricii, în România, este de 2,2 - 2,4 lei, inclusiv TVA.

Potrivit declaraţiilor din luna august ale directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan, creşterea preţului zahărului s-ar putea face simţită în lunile octombrie, noiembrie, decembrie.

Bejan aprecia la acel moment că o eventuală scumpire a zahărului este normală, deoarece costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezintă 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici