ZF: Dobânzile vor creşte şi la credite şi la depozite, avertizează Radu Gheţea, Libra Bank

Semnalele date de Banca Naţională privind creşterea dobânzii de politică monetară chiar înainte de război încep să-şi arate efectele şi în dobânzile pe care le practică băncile, a spus Radu Gheţea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank.

5866 afișări
Imaginea articolului ZF: Dobânzile vor creşte şi la credite şi la depozite, avertizează Radu Gheţea, Libra Bank

„Am văzut deja că băncile au început să ridice dobânzile oferite la depozite, nu nu­mai pentru a-i calma pe cei care doresc să-şi retragă banii şi să şi-i ţină la saltea. Credeam că nu vom mai ajunge să vorbim des­pre aşa ceva, despre banii la saltea. Dobânzile vor creşte, e normal. Semnalele date de Banca Naţională privind creşterea dobânzii de politică monetară chiar înainte de război încep să-şi arate efectele şi în dobânzile pe care le practică băncile. Am văzut că se apropie de 4% pe an la lei, este în corelare strânsă cu ce se întâmplă şi la do­bânzile la tit­lurile de stat, de 4,50% pe un an. Sunt con­vins că vor mai creşte şi acolo“, a spus Radu Gheţea la emisiunea de business ZF Live.

Gheţea spune că probabil că în acest an vom asista şi la cursuri de peste 5 lei. „Înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, eu eram convins că în 2022 vom avea tot un curs sub 5 lei, dar acum nu este prea simplu să ţii un curs sub 5 lei când preţul petrolului s-a dus unde s-a dus, când energia costă foarte mult şi când ai la câteva sute de kilometri un conflict armat de o astfel de magnitudine“, a spus Gheţea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici