ZF: Galaţiul ar putea deveni cel mai mare port de containere din UE

O investiţie de aproximativ 100 mil. euro ar putea transforma Galaţiul în cel mai mare port de containere din UE, a anunţat primarul oraşului de la malul Dunării, Ionuţ Pucheanu, în timpul unei conferinţe organizate de Ziarul Financiar.

2951 afișări
Imaginea articolului ZF: Galaţiul ar putea deveni cel mai mare port de containere din UE

Investiţia ar urma să fie realizată cu fonduri europene. Astfel, nave de mare tonaj ar putea ajunge la Galaţi şi la Brăila.

„Nave de până în 15.000 de tone ar putea ajunge la Galaţi şi Brăila şi chiar ne-am putea transforma în poarta de intrare a UE după ce se va finaliza acest proiect”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului.

Unul din proiectele mari de infrastructură din Galaţi îl reprezintă dezvoltarea unei platforme multimodale în zona porturilor din Galaţi, care va permite navelor de capacitate mare să ajungă în această zonă.

„Cred că putem vorbi de unul din cele mai importante proiecte, cele trei porturi din Galaţi vor fi transformate într-unul singur pentru o platformă multimodală. Portul Galaţi ar putea să devină cel mai mare port de containere“, a spus Ionuţ Pucheanu, în cadrul conferinţei ZF/Liberty.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici