Zuckerberg a început turneul de prezentare pentru oferta publică iniţială a Facebook. Cum a decurs întâlnirea cu bancherii de pe Wall Street

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a dat startul turneului de prezentare pentru oferta publică iniţială a Facebook, printr-o întâlnire cu bancherii de pe Wall Street, la care a participat purtând hanoracul deja consacrat, jeanşi şi adidaşi.

210 afișări
Imaginea articolului Zuckerberg a început turneul de prezentare pentru oferta publică iniţială a Facebook. Cum a decurs întâlnirea cu bancherii de pe Wall Street

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Facebook vrea să atragă de la investitori circa 10,6 miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, iar întreaga companie ar fi evaluată la până la 96 miliarde de dolari.

Zuckerberg, 27 de ani, controlează Facebook prin mai multe acorduri cu alţi acţionari, chiar dacă nu deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Şeful Facebook a fost însoţit de directorul financiar, David Ebersman, îmbrăcat în costum şi cu cravată, dar şi de directorul operaţional, Sheryl Sandberg, purtând o rochie neagră şi pantofi cu toc.

Sute de investitori au luat cu asalt Sheraton Hotel din Manhattan, formând o coadă la intrare, supravegheaţi de poliţie şi organizatori, un contrast puternic faţă de prezentările unor oferte publice obişnuite. Evenimentul, organizat în sala de bal a hotelului, a fost planificat pentru 400 de persoane.

Participanţilor le-au fost cerute mai multe acte de identificare şi au fost verificaţi pe o listă de nume. Trecătorii curioşi au pus întrebări legate de eveniment jurnaliştilor prezenţi în faţa hotelului şi investitorilor ce aşteptau la intrare sosirea directorilor Facebook.

Unul dintre investitori a afirmat în glumă că întâlnirea ar fi trebuit să se desfăşoare la Madison Square Garden, o arenă multifuncţională din New York, folosită pentru concerte, dar şi ca teren propriu de echipa de baschet Knicks.

"Nu am mai văzut niciodată aşa ceva", a spus un alt investitor prezent la eveniment.

Analiştii au afirmat că amploarea evenimentului organizat luni în SUA semnalează un interes foarte ridicat pentru una dintre cele mai importante listări în sectorul IT în ultimii ani.

Reţeaua de socializare Facebook înfiinţată de Zuckerberg în urmă cu opt ani, în prezent cea mai mare din lume, a indicat un interval de preţ pentru listare de 28-35 dolari pe acţiune, evaluând compania la 77-96 miliarde de dolari.

Dimensiunea ofertei publice reflectă aşteptările optimiste privind dezvoltarea şi capacitatea de generare de venituri. Mulţi investitori consideră că Facebook va creşte intervalul de preţ pe parcursul turneului de prezentare. Seria prezentărilor, începută luni la New York, va continua cu reuniuni cu investitori în mari oraşe precum Chicago, Boston şi San Francisco în următoarele două săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici