COMENTARIU Fitilul crizei e aprins cu lumină sfântă

Statul român îţi spune să stai acasă. Să păstrezi distanţa socială. Tot statul român a interzis adunările publice. A închis mall-urile şi parcurile. Statul român te pune să completezi declaraţii pe propria răspundere, altfel te amendează chiar şi cu 20.000 de lei.

202 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Fitilul crizei e aprins cu lumină sfântă

COMENTARIU Fitilul crizei e aprins cu lumină sfântă

Şi acelaşi stat român îţi spune acum că nu e nicio problemă dacă ieşi din casă în noaptea de Înviere, ca să iei lumină. Ba chiar pune poliţiştii, militarii, pompierii şi jandarmii să ţi-o aducă. Scrie asta în protocolul semnat de Marcel Vela şi Patriarhul Daniel.

N-am altă explicaţie decât că Orban, Vela şi alţi oameni importanţi din PNL iau decizii cu gândul la sondaje, procente, cifre, alegeri. Transformă forţele de ordine în băieţi de altar. Au scos militarii pe străzi că să îi trimită la plimbare cu lumânări în mâini. Îşi bat joc conştient de munca medicilor, în condiţiile în care Nelu Tătaru, membru PNL şi ministru al Sănătăţii - în ordinea asta - a cerut continuarea izolării.

E şi o parte bună a statului ăsta acasă: ai timp să te gândeşti. Eu, de exemplu, mă gândeam cum ar fi să avem un vârf al îmbolnăvirilor cam peste două săptămâni aşa - cât am aflat că e perioada de incubaţie a coronavirusului. Şi peste încă două săptămâni, să iasă iar Klaus Iohannis, să ne anunţe că trebuie să mai stăm în case încă o lună, că e clar că nu scade, dom'ne, numărul infectărilor, orice am face.

Cu mai mult de 1 milion de angajaţi de la privat trimişi în şomaj tehnic sau concediaţi şi tot atâţia bugetari care până acum n-au fost afectaţi financiar de epidemie, oare cât de inteligent e să te joci cu focul - fie el şi sfânt - pe lângă bomba cu ceas numită "criză economică"? Din punct de vedere electoral întreb.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici