COMENTARIU Lelia Munteanu: Arma secretă a israelienilor

Azi-noapte mă uitam cum ninge la Ierusalim. Ningea şi în nordul ţării. În zori, o ploaie piezişă şi cenuşie a început să spele zăpada.

4768 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Arma secretă a israelienilor

Aseară, premierul Netanyahu vorbise o oră cu preşedintele Biden. O convorbire telefonică “foarte prietenoasă şi caldă” (Bibi). Au rememorat “legătura personală de lungă durată dintre ei”. Au trecut în revistă provocările din regiune (“ameninţarea iraniană”), au discutat despre întărirea relaţiilor bilaterale, despre covid.

(Am remarcat cu plăcută surprindere că, în cele mai recente speechuri, preşedintele Statelor Unite a citat – cu sau fără ştiinţă – din Talmud).   

Dimineaţă, Regele Bibi era fericit că a fost primul lider din Orientul Mijlociu sunat din Biroul Oval după 20 ianuarie. Dar pe cine să fi sunat mai întâi Joseph Robinette Biden? Pe Bashar al-Assad?

În anul Războiului de Yom Kippur (1973), proaspătul senator de Delaware, Joe Biden, a făcut prima vizită peste hotare la Ierusalim, unde s-a întâlnit cu septuagenarul prim ministru al Israelului, Golda Meir. Sudând ţigările, bătrâna doamnă i-a livrat puştiului din faţa sa una dintre zicerile sale strălucite, o frază pe care acesta, fără îndoială, o va ţine minte chiar şi după ce va uita tot: “Avem o armă secretă în conflictul nostru cu arabii - vezi tu, noi n-avem unde să plecăm”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici