COMENTARIU Lelia Munteanu: Bibi Talent a reuşit să facă rost de bani pentru avocaţi. De la Stat

Premierul Israelului e al patrulea cel mai bogat politician din Israel.

2444 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Bibi Talent a reuşit să facă rost de bani pentru avocaţi. De la Stat

COMENTARIU Lelia Munteanu: Bibi Talent a reuşit să facă rost de bani pentru avocaţi. De la Stat

Comisia Economică a Parlamentului israelian a discutat ieri cererea lui Netanyahu ca Statul să-i plătească, retroactiv din 2009, impozitul aferent tututor beneficiilor obţinute ca prim ministru.
 
Care e procedura: orice beneficiu primit de un bugetar ca rezultat al funcţiei pe care o îndeplineşte e considerat venit şi impozitat ca atare. Exemplu - primele bugetarilor de Pesah sau de Rosh Hashana (Anul Nou), pe care, dacă nu vor să accepte impozitul, le pot refuza. Bibi Talent a cerut să fie scutit de impozitul pe acest tip de beneficii. (Scutirea putea fi acordată, cel puţin până ieri, doar pe aşa-zisele "beneficii obligatorii", cum e, de pildă, automobilul supersecurizat al premierului).
 
Pretenţia lui Benjamin Netanyahu - cu atât mai mult cu cât o ridică în plină criză economică - e de-a dreptul sfidătoare. E vorba despre aproximativ un million de shekeli (echivalentul a 260.000 de euro), reprezentând în cea mai mare parte upgradări la reşedinţa sa particulară din Cesareea.  
 
Scutirea retroactivă de impozit s-a aprobat în Knesset, într-o şedinţă calificată de presă drept "penibilă şi patetică". De notat că membri Alb-Albaştrilor care fac parte din Comisia Economică n-au fost prezenţi în sală. De altfel, la începutul săptămânii, Benny Gantz, premierul în aşteptare, a declarat că renunţă la cancelaria de prim ministru alternant, promisă în acordul de coaliţie (birou oficial urmând să-i fie locuinţa sa particulară din Rosh HaAin), refuzând să primească şi sumele reprezentând cheltuielilor casnice ale membrilor familiei.   
 
Bibi Talent, care se plânge de multă vreme că n-are bani de avocaţi, e al patrulea cel mai bogat politician din Israel, cu 50 de milioane de shekeli (13 milioane de euro) în bănci şi trei proprietăţi imobiliare de lux.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici