COMENTARIU Lelia Munteanu. Eficacitatea vaccinului Pfizer: 94 la sută

Studiul efectuat de furnizorul de servicii de sănătate numărul unu în Israel, Clalit, concluzionează: eficacitatea vaccinului Pfizer e de 94 la sută.

15834 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Eficacitatea vaccinului Pfizer: 94 la sută

COMENTARIU Lelia Munteanu. Eficacitatea vaccinului Pfizer: 94 la sută

Studiul efectuat de furnizorul de servicii de sănătate numărul unu în Israel, Clalit, concluzionează: eficacitatea vaccinului Pfizer e de 94 la sută.

Conform cotidianelor Yedioth Ahronoth (analiza lui Adir Yanko) şi Haaretz (analiza lui Ydo Efrati), studiul Clalit a fost făcut pe 1.200.000 de subiecţi, dintre care 600.000 vaccinaţi (cu rapel cu tot) şi 600.000 nevaccinaţi. Ultimii 600.000 au constituit grupul de control, ales în aşa fel încât fiecare subiect să corespundă ca sex, vârstă şi condiţie medicală unui subiect din grupul vaccinaţilor.

Comparând cele două grupe, s-a demonstrat că vaccinul Pfizer are, ]n lupta cu Covid-19 o eficacitate de 94 la sută. S-a constatat, în plus, că din rândul celor care, totuşi, se contaminează după vaccinare cu SARS-CoV-2, posibilitatea de a dezvolta o formă gravă se reduce cu 92 la sută. 

Coordonatorul ştiinţific al studiului a fost profesorul Ran Balicer, şeful echipei de consilieri experţi din Knesset, o autoritate în domeniul sănătăţii publice, şi a primit validarea statistică din partea statistic de  Universitatea Harvard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici