COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum arată nişte oameni

Minunea de după Mimuna

618 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum arată nişte oameni

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum arată nişte oameni

Corpul medical din Israel nu e doar unul dintre cele mai iscusite din lume. E cel mai empatic. Ca să nu-i angoaseze pe pacienţi, medicii şi asistentele şi-au lipit chipurile pe piept (foto). Aşa arată nişte oameni...
 
Adresându-se ca în fiecare seară naţiunii, ieri Netanyahu a averizat: "Pesah nu va fi Purim". Sărbătoare care rememorează salvarea poporului evreu prin mijlocirea bravei regine a Persiei, Estera, veselul Purim a fost prăznuită anul acesta pe 10 martie, înainte de a fi fost decretate măsurile de protecţie anti-Corona. Regele Bibi s-a referit la aşa-numitele "petreceri de contaminare" care au avut loc atunci.
 
De astăzi însă, de la ora 14, până duminică, e interzisă circulaţia între localităţi, pe jos sau cu automobilul. De mâine, de la ora 14, până joi, 16 aprilie, la ora 7, va fi interzisă circulaţia oricărui automobil în interiorul localităţilor (cu excepţia ambulanţelor şi a maşinilor poliţiei), iar cetăţenii nu se vor putea deplasa pe o rază mai mare de 100 de metri în jurul casei.
 
Dacă aceste măsuri de Pesah vor fi respectate, urmează minunea: după Mimuna va începe, treptat, ieşirea din izolare. Mimuna e sărbătoarea anuală a evreilor nord-africani, care începe în prima zi după cele şapte zile de Pesah. E prilejul întrunirii familiilor în jurul meselor pline cu dulciuri (simbolizând speranţa într-un an mai dulce) şi a picnicurilor cu o mulţime de participanţi (care anul acesta, fireşte, vor fi interzise).
 
Şi încă o minune: Knesset-ul a aprobat un supliment de 90 de miliarde de shekeli (echivalentul a 23,5 miliarde de euro), destinat ieşirii din criza generată de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici