COMENTARIU Lelia Munteanu: Deosebirea dintre om şi covid

O teorie: tocmai fiindcă numărul îmbolnăvirilor creşte, virusul e mai puţin… virulent.

1064 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Deosebirea dintre om şi covid

COMENTARIU Lelia Munteanu: Deosebirea dintre om şi covid

Profesorul Matteo Bassetti, infecţionistul italian, continuă să susţină că „tigrul s-a transformat în pisică” şi că nu-i pasă cum arată SARS CoV-2 la microscop, de vreme ce nu mai atacă plămânii până la colapsul acestora.

Deşi numărul infectărilor creşte peste tot în lume - spectaculos, în Israel – deşi nu există o explicaţie ştiinţifică, se pare, totuşi, că aşa e: covidul pierde din virulenţă. Bolnavii sunt mai mulţi, dar mai puţini în stare gravă.

Un prieten care stă şi cugetă pe malul Mediteranei a încercat să-mi explice asta, iar eu încerc să spun povestea cât pot mai bine.

Explicaţia se fundamentează pe „teoria conservării energiei”. În natură, organismele folosesc minimum de energie pentru a supravieţui. Nu mai mult decât trebuie. Nu au „ambiţii”. În natură, nici un organism viu - microb, virus sau om - nu poate fi virulent la nesfârşit, A fi virulent necesită mult efort, mult consum de energie. Orice organism viu este capabil să-şi mărească efortul, în funcţie de necesităţi. Când nu mai e nevoie, când scopul a fost atins, organismul respectiv îşi reduce virulenţa economisind astfel energie.

(Doar omul poate continua să fie virulent, până la auto-distrugere, fiindcă - spre deosebire de microorganisme - are aspiraţii, pe care şi le mută mereu mai departe).

În faza actuală, covidul şi-a atins scopul: se răspândeşte foare uşor, are „piaţă de desfacere” sau „de consum”, are toată lumea la picioare. Prin urmare, supravieţuirea îi este asigurată şi asta e tot ce-l interesează. N-are pulsiuni criminale. Nici măcar nu e conştient că omul există. Tot ce doreşte e să supravieţuiască. Cu toată lumea la picioare, nu mai are nevoie să consume energie. E o lege a naturii, aşa îşi asigură natura existenţa - ideea că energia trebuie economisită, pentru că nu se ştie când (valul doi?) e nevoie de ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici