COMENTARIU LELIA MUNTEANU - Efecte personale: libertatea

439 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU LELIA MUNTEANU - Efecte personale: libertatea

Verific ce mai e nou pe tavan: o avalanşă de amintiri despre lucruri pe care nu le-am trăit încă.

Cui aparţin şi cum au ajuns acolo? Ar trebui să ştiu – tavanul e republica mea autonomă, locul pe care colind cu capul în jos.

Portul fabulos din Pacific unde, între două revoluţii, cântă fanfara. Viceconsulul englez din Tanger, la jumătatea secolului 19, atins de spleen, vânează pisici cu tot arsenalul din dotare. Marele poet romantic, îngrozit în faţa primului automobil: „acest animal discordant şi şi supărător". Ultima zi de detenţie; deţinuţii aliniaţi să-şi ia în primire libertatea, odată cu celelalte efecte personale. Şi un ospăţ la Alexandre Dumas (tatăl): fazan umplut cu becaţe, înconjurat cu portocale amare şi stropit cu vin de Bourgogne, adus la masă de un majordom în pas de procesiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici