COMENTARIU Lelia Munteanu: Elogiu Celui cu Mintea Fundamental Parfumată

Era în al treilea an al primului mandat, când scriam, cu empatie faţă de preşedintele Iohannis, un text intitulat Cel cu Mintea Fundamental Parfumată:

1015 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Elogiu Celui cu Mintea Fundamental Parfumată

COMENTARIU Lelia Munteanu: Elogiu Celui cu Mintea Fundamental Parfumată

"Acum ştiu sigur - detaşarea sa contemplativă arată că a luat-o, pas cu pas, pe drumul iluminării. Nu mai trebuie decât să iasă din samsara, ca să ajungă un Tathagata – înţeleptul perfect.

Budismul chinez îi vine-palton.

Când îl aud rostind unul dintre cele Patru Adevăruri Nobile, mă ridic la Starea de Dincolo de Studiu şi îl văd pe Cel cu Mintea Fundamental Parfumată purtând parcă şi o codiţă manciuriană.

Cuvintele sale m-au eliberat de iluzii: "În momentul în care primim informări, le citim şi ne considerăm informaţi". Mi le-am însuşit ca pe o mantră. Pe măsură ce le repet, simt cum mi se odihneşte mintea".

Mai nou mi-am schimbat mantra: "Delta Dunării este locul în care şi din care trăiesc localnicii, oamenii locului". Mintea mi s-a oprit şi s-a aşezat la umbră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici