COMENTARIU Lelia Munteanu: Ierusalim. Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea ne va urmări multă vreme

Preşedintele Iohannis nu se va întâlni cu premierul Netanyahu.

2444 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ierusalim. Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea ne va urmări multă vreme

Sursa FOTO: Presidency.ro

Preşedintele României a ajuns printre primii la Ierusalim, la Forumul Liderilor Internaţionali închinat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Patru regi, douăzeci şi şase de preşedinţi şi patru prim-miniştri vor  participa la ceremoniile programate joi. Majoritatea vor ajunge cu avioane private (inclusiv preşedintele României), iar unii dintre ei vor fi cazaţi la legendarul hotel Regele David (Klaus Iohannis – la cochetul hotel Orient).

Atât de mulţi oaspeţi de rang înalt n-a avut Israelul de la funeraliile lui  Yitzhak Rabin, iar măsurile de securitate sunt în consecinţă (desfăşurate sub numele Operaţiunea Viitor). Prezenţa ar fi fost încă şi mai mare, dacă în paralel, la Davos, nu s-ar desfăşura lucrările Forumului Economic Mondial (acolo România nu e prezentă). 

O serie de şefi de stat, între care şi Putin, vor ajunge, conform cutumei diplomatice, şi în Cisiordania, la Ramallah, pentru a se întâlni pe preşedintele Mahmud Abbas.

Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea, care pornise demersuri de mutare a ambasadei României la Ierusalim, şi trâmbiţa inclusiv la ONU acest demers, a fost sancţionată ferm de preşedintele Iohannis. Plătim însă acest aventurism şi consecinţele lui ne vor urmări multă vreme.

În afara bilateralei din această seară cu preşedintele Reuven Rivlin, pe agenda lui Klaus Iohannis nu apare nici o întrevedere cu Benjamin Netanyahu. Există, în schimb, mâine dimineaţă, o întâlnire cu celălalt Benjamin, Gantz, co-liderul Opoziţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici