COMENTARIU Lelia Munteanu: Încă un transport "obscen" de arme şi muniţii din Statele Unite spre Gaza

Intrăm în a şaptea lună de război în Gaza şi sunt greu de împăcat declaraţiile tot mai insistente ale preşedintelui Biden privind încetarea foculului, îngrijorările sale şi ale altor înalţi funcţionari din Administraţie cu demersul de a livra o nouă tranşă de arme Israelului.

1501 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Încă un transport "obscen" de arme şi muniţii din Statele Unite spre Gaza

COMENTARIU Lelia Munteanu: Încă un transport "obscen" de arme şi muniţii din Statele Unite spre Gaza

Este vorba, conform Washington Post, prima publicaţie care a făcut publică ştirea, de 50 de F-15 (bătrânele şi niciodată învinsele avioane de luptă), dar şi, printre altele, peste 1.800 de bombe Mark 84 de 900 kilograme şi Mark 82 de 227 kilograme, aşa-numite „bombe stupide", gravitaţionale, fără sistem de ghidare, cea mai neindicată soluţie în spaţii urbane sau locuri supraaglomerate.

Apropo de locuri supraaglomerate, ministrul Apărării de la Ierusalim, Yoav Gallant (foto, la Departamentul de Stat, împreună cu Antony Blinken), n-a ajuns la sfârşitul lui martie la Washington ca să prezinte planul pentru evacuarea celor mai mult de 1.200.000 de civili palestinieni masaţi la Rafah, plan cerut de Administraţia Biden în cazul când va avea loc anunţata ofensivă. Gallant a negociat noi livrări de arme şi, uşor de presupus, nici o condiţionalitate la livrarea acestora. Şi l-a asigurat cel mai fidel aliat că foloseşte armele în conformitate cu legile războiului. Aproape cu neputinţă de demonstrat, cu victime care numără 32.916 de morţi şi 75.494 de răniţi până astăzi.

În contextul în care tot mai numeroşi membri ale Congresului american, inclusiv colegi de partid ai preşedintelui Biden, consideră că „dreptul de a se apăra" al Israelului nu justifică nici victimele, nici iminenta criză umanitară din Gaza. Senatorul Bernie Sanders a catalogat cel mai recent transfer de arme ca fiind de-a dreptul „obscen". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici