COMENTARIU Lelia Munteanu: Liderul Hizballah ameninţase Israelul cu o explozie similară celei din Beirut

4501 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Liderul Hizballah ameninţase Israelul cu o explozie similară celei din Beirut
Imaginea zilei: drapelul Libanului - pe primăria din Tel Aviv.
 
Explozia din Beirut a stârnit îngrijorare mare printre locuitorii din portul israelian Haifa. (Chiar dacă depozitele de amoniac şi industria aferantă au fost evacuate acum trei ani, golful Haifa rămâne port-drapelul industriei petrochimice - bine întreţinută şi securizată - dar şi cea mai poluată zonă a ţării).
 
Oamenii şi-au amintit cum liderul Hizballah, Hassan Nasrallah, ameninţase, cu ani de zile în urmă, că va distruge Israelul aruncând în aer tancurile de amoniac din Haifa.
 
Primarul oraşului Tel Aviv, Ron Huldai, a avut iniţiativa de a ilumina frontispiciul sediului instituţiei în culorile steagului libanez, în semn de solidaritate cu victimele dezastrului din Beirut, dar şi cu cele câteva zeci de mii de familii libaneze, majoritatea de religie creştină, refugiate în Israel de frica Hizballah. „Un popor vecin a suferit o trgedie. De ce n-am manifesta puţină empatie?" şi-a explicat Huldai gestul. Primul care a reacţionat violent a fost agitatul Yair, fiul militant al premierului Netanyahu: „Libanul e un stat inamic, ceea ce face Huldai e ilegal!". I-a ţinut isonul extrema dreaptă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici