COMENTARIU Lelia Munteanu. Orfanul lui Iohannis

2372 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Orfanul lui Iohannis
Mare dreptate a avut JFK, fie iertat: victoria are o groază de părinţi, eşecul e orfan.
 
Nu putea să facă excepţie tocmai eşecul propagandistului electoral Klaus Iohannis. Eşecul său a rămas orfan din clipa când s-a născut, adică din momentul când a fost clar că PNL a câştigat în forţă locul doi.
 
După o tăcere explicită de 17 ore şi 20 de minute, Preşedintele l-a convocat cu grăbire pe Ludovic Orban, dar nu l-a ţinut la Cotroceni mai mult decât stă acceleratul în gară la Caracal. Ce i-a putut transmite premierului încă în funcţie nu va şti nimeni niciodată (nu mai mult decât, neaoş româneşte, vreo două-trei urări).
 
Când s-a întunericit bine, la ora 18, Iohannis a ieşit în pustiul pupitrului său şi ne-a spus „Bună seara" (apelativul „Dragi români" s-a risipit ca fumul).  
 
Era mulţumit de sine. A admis că ieri alegătorii ar fi putut să fi fost nemulţumiţi (şi) de domnia sa. A invocat concis triumful: PNL - „o creştere clară", USRPLUS - „evident o creştere", PSD - „a scăzut dramatic". Misiune îndeplinită: „Peszedeul poate să rămână în afara deciziei politice" (cu câteva fraze mai înainte garantase solemn că „fiecare vot va fi luat în considerare", că „fiecare vot contează").
 
... În timpul acesta, bietul orfan zbiera cât îl ţineau bojocii, pe la uşi, pe la ferestrele Cotrocenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici