COMENTARIU Lelia Munteanu. Preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă: Veniţi de luaţi coronavirus!

SARS-CoV-2 se răspândeşte ca lumina, din om în om; ca pâinea stropită cu vin, din mână în mână.

1846 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă: Veniţi de luaţi coronavirus!

COMENTARIU Lelia Munteanu

Când a ieşit ministrul Vela cu dezlegările de Paşti, nu se ştersese cerneala de pe Decretul de prelungire a Stării de Urgenţă şi nu se risipise avertismentul Preşedintelui: "Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconştienţă unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor şi o presiune uriaşă pe sistemul nostru sanitar. Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Staţi acasă pentru a ne putea recăpăta viaţa cât mai repede, altfel vom avea  un val de îmbolnăviri şi de decese foarte mare. Ar însemna că toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum ar fi fost în van. Nu putem permite nici un pas înapoi".

La cinci ore, însuşi preşedintele Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, ministrul Marcel Vela, s-a grăbit să dea un pas mare înapoi.

Cu o mină de ţârcovnic, şeful Internelor a anunţat că pentru ortodocşi se relaxează restricţiile. Vineri şi sâmbătă, de la 07 la 00, se vor putea buluci în mod organizat, "în locuri special amenajate", ca să apuce fiecare "pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paşti".

În mărinimia sa, preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a oferit şi un pont tâlharilor (am exportat infracţionalitate până la pandemie, dar am recuperat-o de curând): credincoşilor suferinzi şi celor de peste 65 de ani nişte voluntari cu ecuson le vor aduce Paştile acasă vineri, sâmbătă şi duminică.

Ca să fie încredinţat că infractorii nu vor lucra sub stres, ţârcovnicul de ala Interne a dezvăluit că, începând de sâmbătă seara de la ora 20, Poliţia, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Pompierii, Poliţia locală şi cadrele Ministerului Apărării Naţionale vor fi ocupate cu distribuirea Sfintei Lumini.

Dacă autorităţile îşi fac jocurile electorale, primii care ar trebui să aibă imaginea contagiunii, a propagării molimei, sunt preoţii înşişi. SARS-CoV-2 se răspândeşte ca lumina, din om în om; ca pâinea stropită cu vin, din mână în mână.

Cine îşi va asuma răspunderea când, după Paştele ortodox, numărul infectaţilor va exploda, iar - aşa cum ne-am temut - spitalele vor crăpa, cu medici cu tot?

Preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Marcel Vela, n-are nici o zvâcnire de conştiinţă, preocupat să-şi pompeze imagine la greu. Prim ministrul s-a şi spălat pe mâini: nu vor exista riscuri, dacă acordul dintre Patriarhia Română şi Ministerul de Interne va fi respectat. Dacă nu, vina va fi a Opoziţiei. Credincioşilor nu li se va imputa nimic, pentru că ei, morţi-copţi, sunt aşteptaţi la vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici