COMENTARIU Lelia Munteanu: Sora Kafka

1017 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Sora Kafka

COMENTARIU Lelia Munteanu: Sora Kafka

Celor care făceau naveta la Viena pentru un Apfelstrudel în Café Mozart, iar acum se simt torturaţi că n-o mai pot face, Weyprechtgasse nu le spune nimic. E în afara Ringului.

Jumătatea de vest a Weyprechtgasse poartă numele Schwester-Maria-Restituta-Gasse.

Încă de pe la jumătatea lui februarie, când catolicii intrau în Miercurea Cenuşii, mă gândesc să scriu despre Sora Restituta Kafa, austriacă de origine cehă, care în 1942, într-o Miercure a Cenuşii, şi-a început martiriul, iar pe 30 martie 1943 a primit cu bucurie ghilotina naziştilor: „Am trăit pentru Christos, vreau să mor pentru El".

Membră a Congregaţiei Hospitaliere a Franciscanelor Carităţii, slujea ca asistentă medicală de chirurgie într-un spital din suburbii. A fost condamnată pentru crima de fi refuzat să scoată crucifixele pe care le pusese în saloane şi de a nu-i fi tratat preferenţial pe „arieni". Ar fi scăpat de ghilotină dacă şi-ar părăsit ordinul monastic. N-a făcut-o, deşi surorile ospitaliere ale carităţii o abandonaseră în puşcărie.

Papa Ioan Paul al II-lea a beatificat-o în 1998.

Nu va fi niciodată canonizată, fiindcă riguroasa Congregaţie pentru Cauzele Sfinţilor cere documentarea a două minuni. Iar Sora Kafka a fost doar un om mărunt, statornic şi devotat, ea însăşi o minune. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici