COMENTARIU Marius Oprea: USR-PLUS şi tehnica septică şi fără viitor

USR-PLUS a susţinut degeaba ”educaţia sexuală” în şcoli, printr-un manual care-i învaţă pe copii inclusiv tehnica masturbării. Cot la cot cu preşedintele Iohannis, care-i susţine activ şi a reîntors legea în parlament, tocmai pentru ca în şcoli să se înveţe ”totul despre sex”.

572 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea: USR-PLUS şi tehnica septică şi fără viitor

COMENTARIU Marius Oprea: USR-PLUS şi tehnica septică şi fără viitor

Cererea lui Iohannis n-a mai fost, de astă dată, satisfăcută. Deocamdată, pentru că votul de ieri, de la Senat nu e decisiv. Dar acolo, numai USR-iştii au fost ascultători şi au susţinut pînă-n pînzele albe că la copiii de zece ani trebuie să li se predea asemenea lecţii despre sexalitate, care i-ar face să roşească şi pe unii dintre maturii mai puţin ”liber(tin)i” în cuget. Chiarşi liberalii s-au abţinut, motivînd presiunile propriului electorat din circumscripţii – ceea ce arată cît de laşi sînt, de fapt. Nu puteau să spună direct, că ei înşişi nu susţin o asemenea ”educaţie sexuală” în şcoli, doar din bun simţ?

De astă dată, ”normativele europene” care ne ”impun” o asemenea ”aliniere” nu mai prespun ”asomarea porcului”, ci un atentat la valorile străvechi ale familiei tradiţionale româneşti, în care tot ce e legat de sex, e legat şi de cinste şi onorabilitate.

Pervertirea în simple ”tehnici”, schimbarea actului cumva tainic şi delicat al procreării, despre care fetiţele şi băieţeii sînt învăţaţi, treptat şi (de obicei) cu tact de mame şi taţi într-un sexualism pur, ”predat la şcoală”, este de fapt (în cazul românilor mai puţin ”avansaţi” în ”progresismul moral” euro-atlantic) un atentat la temelia familiei. Să-mi daubăiatul la şcoală, de unde să-mi vină acasă pornit să-şi facă lecţia la ”teoria masturbării”, ori începînd să-şi privească mai altfel prietenii de joacă de acelaşi sex, îmi provoacă, recunosc, un coşmar. Cîteodată, mă întreb dacă nu cumva visez, amintindu-mi de proprii ani de şcoală şi de propria mea copilărie. Nu ajunge că fiecare copil, dotat cu un telefon mobil poate ”naviga” înzone impudice, ori pe site-uri pentru adulţi, de-a dreptul insalbure moral şiîn toate ”secretele” sexualităţii de pe internet, ca acum să fie învăţat la şcoală, nu doar că aşa ceva e normal, dar şi recomandabil?

Preşedintele Iohannis a cerut Parlamentului să reexamineze legea, ţinînd cont de ”importanţa educaţiei sexuale pentru sănătate”, arătînd că ”obligativitatea existenţei acordului din partea părinţilor (pentru un asemenea tip de educaţie, adică – n.n.) are ca efect restrîngerea accesului copiilor la o educaţie adecvată, cu atît mai mult cu cît această limitare nu se aplică şi în cazul altor tipuri de programe”.

Ce mai pot spune? Decît că e cumva de înţeles această lipsă de înţelegere a realităţii, pentru că, din nefericire, preşedintele şi doamna sa n-au avut parte de copii. În caz contrar, sînt sigur, Klaus Iohannis ar fi gîndit probabil altfel.

Că vajnicii tineri de la USR-PLUS ”gîndesc altfel”, de parcă ar fi prelungirile politice ale ONG-urilor LGBT, nu e o noutate. Altfel, îşi motivează iniţiativele prin care susţin că din clasa a V-a copiii trebuie să fie învăţaţi ”tehnica masturbării” şi cît de ”normală” e o relaţie sexuală cu cineva de acelaşi sex, prin alambicatele ”probleme sociale” din România. Ei spun că ”România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, peste 700 de fete, cu vîrste sub 15 ani,devenind mame, precum şi cea mai mare incidenţă şi mortalitate, din cauza cancerului de col uterin din UE, iar unul din patru tineri a contractat o boală cu transmitere sexuală. O cercetare din 2015 arată că lipsa educaţiei sexuale costă România circa 33 de milioane de euro pe an”. E, de fapt, o nimica toată, în raport cu sănătatea morală.

Şi nu mai spun că marea majoritate a ”mamelor minore” sînt în rîndul comunităţii rrome, unde faptul ţine de tradiţia comunităţii, cît şi că n-are nicio legtură, dar niciunua, cancerul de col uterin, cu orele de educaţie sexuală în şcoala primară. Cît despre bolile cu transmitere sexuală, e greu de aproximat că predarea tehnicilor sexuale le va diminua, mai mult decît o face ”educaţia sanitară”, aşa cum o prevede legea acum. Poate că doar ”tehnica masturbării”, susţinută de USR-PLUS, spre a fi predată la clasa a V-a, ar schimba lucrurile. E septică, dar şi fără viitor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici