COMENTARIU Marius Oprea. Vremea covid-ului şi a diazepamului

”O mişcare politică de anvergură a Dianei Şoşoacă”, titrează acum cîteva zile un jurnalist, Dragoş Dumitriu, fost deputat al Partidului Conservator, la ”Sputnik”, agenţie care a preluat integral o postare a Dianei Şoşoacă. Aş fi preferat să nu scriu despre asemenea derapaje ale unui personaj, la fel de pitoresc din Parlamentul României, precum cei mai vîrstnici şi-i aduc aminte pe ”Contele” Zambra - Iosipescu sau Brătianu – ”Cartof”, din defunctul CPUN, dacă n-ar fi nocive, cel puţin în egală măsură.

20245 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea. Vremea covid-ului şi a diazepamului

COMENTARIU Marius Oprea. Vremea covid-ului şi a diazepamului

Ceea ce orice om cu scaun la cap socoteşte, începînd din titlu, mai degrabă subiect de analiză medicală de specialitate, decît de luat în seamă, ziaristul de la Sputnik ridică în slăvi, drept un ”anunţ fulminant, care poate însemna şi declanşarea unui nou fenomen”, din raţiuni pe care doar el le cunoaşte. Sau poate că, de fapt, alăturarea termenilor ”edict” şi ”democraţie”, pe care Diana Şoşoacă le foloseşte drept titlu al proiectului ei politic este pe placul editorilor de la Sputnik.

În orice caz, ultimul produs al Dianei Şoşoacă, prezentat ca ”Edict al Democraţiei şi statului de drept în România”, redactat ”în numele CONGRESULUI POPORULUI ROMÂN şi al ADUNĂRII POPORULUI” şi publicat de acesta pe pagina ei de facebook, de unde numai sus-amintita agenţie l-a preluat este un document care poate distra la prima lectură, dacă nu e îngrijorător, ca probă de populism care, cu cît e mai absurd, cu atît prinde mai bine, la analfabeţii politico-funcţionali.

Şoşoacă, vorbind în numele poporului român, emite pasaje caragialeşti. La 6 mai 1901, Caragiale a publicat în ”Moftul român” o schiţă, ”Românii verzi”, care poate fi alăturată fără probleme textului doamnei Şoşoacă. Astfel, dacă membrii societăţii ”Românii Verzi” a lui Caragiale ”sînt datori să urască tot ce e stăin şi e de la străin, tot ce nu e român verde sau nu e de la român verde”, Diana Şoşoacă condamnă Uniunea Europeană, NATO, OMS, ONU ”şi celelalte entităţi aşa-zis suprastatale”, decretînd că ”Poporul român SE GUVERNEAZĂ SINGUR, SUVERAN, INDEPENDENT ŞI DE SINE-STĂTĂTOR!” şi nu mai are nevoie, pentru asta, nici de partide politice: ”TOATE PARTIDELE CARE AU CONDUS ROMÂNIA LA DEZASTRU ÎN ACEŞTI 31 DE ANI SÎNT SCOASE ÎN AFARA LEGII, INTERZISE ŞI MEMBRII LOR CARE AU AVUT FUNCŢII DE DECIZIE ÎN STAT SAU AU FOST COMPLICI LA ACŢIUNI DE SUBMINARE A ECONOMIEI NAŢIONALE SAU ACTE DE TRĂDARE A POPORULUI ROMÂN ŞI ŢĂRII, VOR FI DEFERIŢI DE URGENŢĂ JUSTIŢIEI ! PNL, UDMR, USR-PLUS SÎNT SCOASE ÎN AFARA LEGII, ÎN PRIMĂ FAZĂ!”

Bineînţeles, străinii, ori românii din diaspora care au şi altă cetăţenie n-au ce căuta prin ţara noastră, decît ca turişti. ”NUMAI PERSOANELE CU CETĂŢENIE ROMÂNĂ ŞI EXCLUSIV CU CETĂŢENIE ROMÂNĂ POT SĂ FIE ALEŞI ÎN FUNCŢIILE PUBLICE! CEI CARE AU DOUĂ SAU MAI MULTE CETĂŢENII, VOR TREBUI SĂ RENUNŢE LA CELELALTE ŞI SĂ RĂMÎNĂ DOAR CU CETĂŢENIA ROMÂNĂ!” Şoşoacă scrie multe din cele 21 de puncte ale ”Edictului” pe care-l semnează cu majuscute. Şi emite, în numele ”poporului român”, un şir întreg de enormităţi. Precum că ”ÎNCEPÎND DE AZI, 02.10.2021 , POPORUL ROMÂN DECRETEAZĂ ANULAREA PANDEMIEI DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA ŞI RECUPERAREA DREPTURILOR ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI!” N-ar putea poporul român să salveze omenirea şi să decreteze încetarea pandemiei în întreaga lume?

Antivaccinista Şoşoacă mai spune că ”POPORUL ROMÂN decretează că retrage cetăţenia română lui RAED ARAFAT pe care ÎL CONDAMNĂ LA ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ” şi cere Parchetului General să pună în mişcare neîntîrziat această decizie, prin ”REŢINEREA ŞI ÎNCARCERAREA LUI”. Bineînţeles, din aceeaşi dată se decretează că ”POPORUL ROMÂN NU VA MAI PURTA NICIODATĂ MASCĂ”.

Tot din 2 octombrie afăm că poporul român a decretat şi ”DESTITUIREA DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI A LUI KLAUS WERNER JOHANNIS, DEMITEREA ÎNTREGULUI GUVERN ŞI A TUTUROR DIRECTORILOR, ŞEFILOR, SECRETARILOR DE STAT, DESTITUIREA DIN FUNCŢIILE DE CONDUCERE A TUTUROR CONDUCĂTORILOR SERVICIILOR SECRETE EXISTENTE ÎN ROMÂNIA, REŢINEREA DE CĂTRE PARCHETE A TUTUROR POLITICIENILOR IMPLICAŢI ÎN PROCESUL DE DESNAŢIONALIZARE, DISTRUGERE A ŢĂRII, A ECONOMIEI, EMIGRĂRII ROMÂNILOR, PREDAREA LOR JUSTIŢIEI ŞI CONDAMNAREA LOR PENTRU CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂŢII, ÎNALTĂ TRĂDARE ŞI TRĂDAREA POPORULUI ROMÂN ŞI A ROMÂNIEI!”

Dacă mai era nevoie de vreo lămurire, Diana Şoşoacă decretează în final, tot în numele poporului, că ”ACEST EDICT SE VA COMPLETA ŞI SE VA DEPUNE ÎN PARLAMENT! VA FI COMUNICAT TUTUROR INSTITUŢIILOR STATULUI CA EDICTUL POPORULUI ROMÂN!”. Tot acest delir provoacă frisoane, chiar şi cititorilor lui Caragiale. Mai ales lor, pentru că nu e un ”moft român”, ci ”Edictul” redactat în numele poporului român, de un senator ales, de profesie avocat, membru al Baroului Bucureşti. N-a reacţionat nimeni, deşi aşa a început, în Germania, pe fondul unei crize teribile de la finele primului război mondial, şi un mic caporal. Iar la noi, o doamnă Pauker, venită din Rusia Sovietică, a ţinut discursuri aidoma, la finele celui de-al doilea, în Parlamentul României. Cît acesta a mai existat, pentru că ”voia poporului” s-a împlinit.   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici