COMENTARIU Silviu Predoiu: Avem nevoie de ordonanţe explicate logic. Vrem să ştim că ştiţi ce faceţi!

“Avem nevoie de informatia corecta, utila, venita oportun, de ordonante explicate logic (...) Vrem să ştim că ştiţi ce faceţi! Vrem să vă asumaţi un termen până când să vă cedăm libertăţile şi drepturile noastre!", scrie Silviu Predoiu, într-o postare pe Facebook.

1318 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Silviu Predoiu: Avem nevoie de ordonanţe explicate logic. Vrem să ştim că ştiţi ce faceţi!

Sursa foto: Profimedia

Redăm integral comentariul lui Silviu Predoiu:

"Ordonanta militară nr.3 prin suspendarea sau limitarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale, redefineste modul in care trebuie să ne organizăm viata pentru o perioadă nedefinita de timp.

Inteleg sensul masurilor, inteleg cat de greu este sa pastrezi un echilibrul, fie el si relativ, intre libertati si obligatii cetatenesti atunci cand siguranta personala, cand chiar dreptul la viata al individului, se afla sub o clara amenintare.

Ce nu inteleg este termenul nedefinit al suspendarii acestor drepturi, ceea ce da un iz de abuziv, de arbitrar, de facut pentru ca asa fac si altii (desi “altii” si-au asumat termen), de “pompieristic”.

Aflam cu precizie ora de cand se suspenda dreptul la libera circulatie, de cand intra in vigoare segregarea pe criterii de varsta ........Dar pana cand, oameni buni ? Pentru cat timp ?

Si iar pot intelege ca nu aveti curajul de a va asuma o data, dar atunci asumati-vă niste criterii : “ In perioada urmatoare vom monitoriza ora de ora prin mecanisme dedicate o serie de repere, functie de evolutia lor urmand sa decidem oportunitatea mentinerii masurilor restrictive. Criteriile avute in vedere sunt.......iar valorile definite ca acceptabile pentru revenirea la un regim normal de viata sunt ....

Concluziile rezultatelor obtinute din monitorizare vor fi aduse la cunostinta populatiei la fiecare 48 de ore.”

Ideea este ca suportam si acceptam mai usor masuri dure, ca cele prevazute in ordonanta, daca avem sentimentul că suntem părtasi la acestea, că suntem priviti de decidenţi ca parteneri in respectarea lor si nu doar ca subiecti pentru impuneri. Cel mai mult ne sperie, chiar daca nu constientizam, sentimentul de pierdere al controlului asupra propriului destin. Din acest motiv tot cumparam si adunam chestii, asta este cam tot ce putem face (inca) pentru noi si ai nostri.

Această senzatie de impotenta poate fi contracarată doar prin informatie. Informatia ne da putere iar puterea ne readuce in control. Stiu de ce, stiu cum, stiu cine, stiu pe ce baza, stiu pana cand, pot reveni la planificarea vietii mele. Avem nevoie de informatia corecta, utila, venita oportun, de ordonante explicate logic, nu de ordonante citite chinuit. Daca nu primim informatia necesara si corecta, o vom cauta si vom prelua, de cele mai multe ori, pe cea gresita, accidental sau premeditat, alarmista, panicarda, instigatoare dar din abundenta.

Ar putea sa spuna unii ca informatia este prea specializata sau prea dificila pentru a fi inteleasa. Nu este asa, daca o pricepe Vela ( altfel de ce ar fi el cel ales sa ne comunice concluziile ?) o o poate pricepe oricine! Nu poti explica in termeni simpli decat ceea ce tu nu poti intelege.

Deci explicati-ne, dati-ne un orizont de asteptare, ajutati-ne sa intelegem si va vom ajuta sa ne ajutati. Vrem sa stim ca stiti ce faceti! Vrem sa va asumati un termen pana cand sa va cedam libertatile si drepturile noastre!"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici