COMENTARIU Sorin Avram: Alegerile locale şi europarlamentare, comasate pentru a ţine AUR şi SOS departe de Palatul Victoria şi de Palatul Cotroceni

1032 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Alegerile locale şi europarlamentare, comasate pentru a ţine AUR şi SOS departe de Palatul Victoria şi de Palatul Cotroceni

COMENTARIU Sorin Avram: Alegerile locale şi europarlamentare, comasate pentru a ţine AUR şi SOS departe de Palatul Victoria şi de Palatul Cotroceni

Înalt PreaImportanţa Sa Klaus Iohannis nu a catadicsit să scoată o vorbă în timpul protestului fermierilor români, care-i pun pe masă produse bio care să-l ţină în formă, de genul ”protestul fermierilor este unul îndreptăţit”, iar Guvernul are datoria să vină în sprijinul acestora. În schimb, cel care îşi purta geaca roşie prin centrul Capitalei pentru a fugări Ciuma Roşie de la Putere, pentru ca apoi să-şi reconsidere poziţia faţă de aceasta şi să o readucă la Putere, şi-a dat cu părerea despre o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale: ”În ce priveşte alegerile, eu ştiu că există o discuţie în coaliţia de guvernare pentru a găsi soluţii. Discuţia este legitimă, fiindcă patru rânduri de alegeri într-o jumătate de an, practic din iunie până în decembrie, este foarte, foarte greu de gestionat şi atunci ar fi o soluţie ca anumite alegeri să fie comasate, pentru a avea efectiv mai puţine rânduri de alegeri”.

Dacă Preşedintele României, cel care l-a numit pe Nicolae Ciucă la conducerea PNL şi pe Marcel Ciolacu în funcţia de prim ministru, a spus asta, înseamnă că în proporţie de 99,9% europarlamentarele şi localele vor fi comasate. Astfel, Klaus Iohannis vrea să se asigure că nu va putea fi acuzat să după 10 ani de mandat a lăsat ţara pe mâna AUR-ului lui George Simion şi a SOS-ului Dianei Şoşoacă, şi că PNL va rămâne la guvernare alături de PSD încă patru ani după ce Domnia Sa nu va mai fi fost preşedinte.

Alegerile locale fiind într-un singur tur, şansele de reuşită ale primarilor sunt foarte ridicate. Au arătat-o alegerile de până acum. Primarii vor avea tot interesul să-şi continue mandatele şi de aceea vor fi foarte activi în campania electorală pentru alegerile locale. Atât ei, cât şi activiştii de partid care vor dori să-şi reînnoiască mandatele de consilier local. Cum PSD şi PNL deţin cele mai multe mandate de primar din ţară, cele două partide vor fi marile câştigătoare ale alegerilor locale. La pachet, primarii, dar şi preşedinţii de consilii judeţene, cei mai mulţi liberali şi social-democraţi, vor încerca să convingă alegătorii ca la europarlamentare să pună ştampila în aceleaşi căsuţe cum au făcut la alegerile locale, adică tot pe PNL şi PSD. Aceste două partide care au prins rădăcini în politica românească sunt mult mai bine organizate teritoriu decât AUR-ul şi SOS-ul, având mult mai multe organizaţii şi, implicit, activişti care să umble din poartă în poartă şi din uşă în uşă pentru a le spune oamenilor cu cine să voteze. Apoi, PSD şi PNL au relaţii mult mai bune cu presa tradiţională decât AUR şi SOS, iar diviziile de postaci ale celor două vechi partide sunt antrenate să ”inunde” reţelele de socializare cu tot felul de mesaje şi să ”înece” astfel mesajele AUR şi SOS, cele după partide de lider care în prezent zburdă nestingherite pe Facebook şi pe TikTok.

Un rezultat modest al AUR şi al SOS la europarlamentare va dezumfla simpatizanţii celor două partide şi le va oferi posibilitatea social-democraţilor şi liberalilor să spună că cele două formaţiuni politice sunt două partide umflate de gălăgia făcută pe reţelele de socializare şi că viaţa bate filmul prezentat de institutele de sondare a opiniei publice, care în prezent îi distribuie pe George Simion şi Diana Şoşoacă în roluri care sunt foarte aproape de cele principale.

De rezultatul alegerilor europarlamentare, care sunt considerate alegeri pur politice, va depinde foarte multe rezultatul parlamentarelor şi prezidenţialelor. Funcţie de scorul obţinut de partide la alegerile pentru Parlamentul European se va şti în mare măsură în ce direcţie o vor apuca voturile la parlamentarele şi prezidenţialele din sezonul de toamnă-iarnă.

Miza comasării alegerilor este aceea de a ţine AUR-ul şi SOS-ul la distanţă faţă de prezidiul Senatului şi de cel Camerei Deputaţilor, şi de Palatul Victoria şi de Palatul Cotroceni. În rest, că alegerile se comasează ca să nu se blocheze ţara, ca să nu fie plimbat poporul prea mult pe drumuri şi ca să se facă economii la buget sunt nişte poveşti pe care nicio editură serioasă nu le-ar tipări, pentru că sunt atât de neverosimile şi atât de plicticoase încât nici românii vag alfabetizaţi nu le-ar citi ca să se antreneze pentru lecturi mai serioase.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici