COMENTARIU Sorin Avram: Digi 24, schimbare de atitudine. Şi de nume

1886 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Digi 24, schimbare de atitudine. Şi de nume

COMENTARIU Sorin Avram: Digi 24, schimbare de atitudine. Şi de nume

Ştirile de dimineaţă la Digi 24. Pentru început, românilor vaccinaţi li se explică cum pot intra în posesia certificatelor care atestă că au fost vaccinaţi. După aceea, urmează veşti din ţară legate de vaccinare. Se fac vaccinări la Iaşi şi în judeţul Satu Mare în corturi speciale amenajate, de unde ar trebui să rezulte că există interes pentru vaccinare din partea cetăţenilor, dar şi că autorităţile au pus la punct până în cele mai mici detalii campania de vaccinare. Aşadar, buletinul de ştiri a debutat cu informaţii care vin să susţină campania guvernamentală de vaccinare. Pe banda din josul ecranului scrie că peste 4,13 milioane de români au fost vaccinaţi cu schema completă, dar nu mai scrie şi că premierul Florin Cîţu, fără să-l întrebe nimeni, promisese 5 milioane de vaccinări complete până în iunie.

Imediat urmează ştirea că Poliţia Rutieră şi RAR-ul au făcut filtre în Capitală şi au dat amenzi în valoare totală de 26.000 de lei, o sumă pe care, probabil, vedetele postului de televiziune o câştigă, fiecare, într-o lună. Într-adevăr, informaţia cu controalele făcute în traficul din Bucureşti trebuie că i-au interesat foarte multe pe sibieni şi pe bihoreni.

România este pe un nedorit loc 26 în UE la reciclarea deşeurilor, iar câţiva parlamentari iubitori de mediu scriu legi care să conducă la modificarea situaţiei. Laura Codruţa Kovesi le cere bulgarilor să trimită sesizările direct la Parchetul European, promiţând că nu va avea milă faţă de corupţii din ţara cu capitala la Sofia.

Şi, în sfârşit, după vreo 18 minute de ştiri şi-a făcut apariţia şi omul controversat al momentului, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în dialog cu unul dintre jurnaliştii postului. Domnul Ghinea a fost invitat să comenteze observaţia Comisiei Europene cum că 133.000 de euro pentru trainingul unei singure persoane reprezintă o sumă exagerată, iar acesta a spus că remarca reprezintă o ”suprainterpretare” care l-a supărat şi de aceea îi va face observaţii comisiei.

Au urmat câteva ştiri externe, meteo şi sport.

Digi 24 pare o prelungire a site-ului Guvernului României, gov.ro. De aceea, din respect pentru telespectatori, corect ar fi ca postul de televiziune să-şi schimbe temporar numele în Gov 24. Temporar, pentru ca atunci când se va modifica structura politică a Guvernului televiziunea să poată reveni la numele iniţial. Un nume care în timpul guvernărilor de anterioare a făcut-o celebră pentru că a avut grijă ca telespectatorilor să nu le scape niciuna dintre gafele şi nerealizările conducătorilor de partid şi de stat, subliniindu-le cu tuşe groase şi cu burtiere de neuitat. O televiziune care încuraja manifestaţiile de protest şi care îi încuraja pe opozanţi şi pe reprezentanţii societăţii civile să-şi exprime punctele de vedere, chiar dacă pentru asta trebuia să renunţe la ştirile cu şoferi amendaţi şi cu lipsa de respect faţă de mediul înconjurător.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici