COMENTARIU Sorin Avram: Domnul Ciucă are un respect deosebit faţă de Constituţie. Respect, domnule Ciucă!

Mediafax îl citează pe Nicolae Ciucă, premier al României, fost ministru al Apărării şi beneficiar al unei pensii ca fost general al Armatei Române: „Legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile vom face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine, de 15%. Este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie. Nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii”.

7673 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Domnul Ciucă are un respect deosebit faţă de Constituţie. Respect, domnule Ciucă!

Conform declaraţiei de avere din data de 9 iunie 2022, domnul Ciucă a câştigat într-un an 148.466 de lei ca ministru al Apărării şi 17.683 de lei ca prim ministru, la care se mai adaugă pensia de 214.990 de lei. 15% la 214.990 de lei înseamnă un plus la pensie de 32.248 de lei.

32.248 de lei împărţit la 12 luni înseamnă 2.687 de lei. Oare câţi dintre pensionarii României vor avea bucuria ca după majorarea pensiilor cu 15 procente promisă de Guvernul condus de Nicolae Ciucă să ajungă la valoarea măririi de pensie a pensionarului Ciucă? Domnul Nicolae care a lucrat ca maistru într-o întreprindere care a fost trimisă la fier vechi pentru că a fost energofagă, domnul Nicolae care a fost asistent medical la cabinetul unui medic de familie de la ţară sau domnul Nicolae care a fost mecanic de locomotivă pe vremea când trenurile prindeau ceva viteză pe căile ferate române, ajunse între timp căile frânate române? Puţin probabil. 

Însă, Constituţia este Constituţie, iar ditamai premierul României nu-şi permite să o încalce. Domnul Ciucă respectă Constituţia României până la ultima sa literă şi până la ultimul leu intrat în buzunarul domniei sale. Singura soluţie, o nouă Constituţie! Însă, Constituţia României nu poate fi schimbată peste noapte, iar pentru a avea o nouă lege fundamentală a Ţării este nevoie de o majoritate parlamentară solidă şi funcţională. Majoritatea parlamentară este solidă, însă nu este şi funcţională, după cum se poate observa din schimburile de săgeţi trimise public zi de zi între cele două tabere politice care teoretic ar trebui să stea la aceeaşi masă şi să găsească soluţii pentru a le asigura un trai mai bun celor care i-au votat şi pentru a mai reduce din discrepanţele existente între cetăţenii de la vârf şi cei de la coada la care s-au aşezat doar-doar vor prinde o bucată de brânză mai ieftină.

Oricum, trebuie de apreciat că la Nicolae Ciucă unde-i lege nu-i tocmeală. Nu-i tocmeală pentru modificarea actelor normative astfel încât acestea să nu intre în coliziune cu Constituţia.

Inegalităţile vor persista, dar măcar omul de rând va avea satisfacţia că România are un premier care respectă Constituţia atât de tare încât nu vrea să o deranjeze nici modificând-o şi nici schimbând legile cu care ea s-a obişnuit.

Repect, domnule Ciucă, şi să vă bucuraţi alături de cei dragi de mărirea constituţională de pensie!
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici