COMENTARIU Sorin Avram: Dumitru Buzatu, 31 de ani de şefie la stat. Cum să nu i se urce la cap şi cum să reformezi o ţară cu aşa cineva?

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vaslui, care a fost prins cu o geantă plină de bani ”pescuită” de la un om de afaceri, are 31 de ani de şefie. Domnul Buzatu a fost parlamentar din 1992 şi până în 2000, după care a schimbat scaunul de deputat cu cel de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui pentru perioada 2004 - 2012, pentru ca în anul 2012 partidul şi alegătorii să-l cocoaţe în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui de unde nu s-a mai dat jos până în ziua de astăzi.

2876 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Dumitru Buzatu, 31 de ani de şefie la stat. Cum să nu i se urce la cap şi cum să reformezi o ţară cu aşa cineva?

Cum să facă PSD-ul reformă cu oameni ca domnul Buzatu care de-o viaţă este şef pe banii statului şi care nu ştie cum se câştigă un ban cinstit în mediul privat, mediu care este ”muls” fără milă de clasa politică? Pe lângă faptul că firmele private le plătesc salariile, maşinile şi secretarele conducătorilor de partid şi de stat, acestea sunt puse uneori şi să dea şpăgi pentru a-şi primi banii care li se cuvin pentru munca prestată. De câteva luni Guvernul PSD-PNL vorbeşte despre cum o să reformeze el statul român, astfel încât acesta să le poată asigura cetăţenilor săi o viaţă decentă. Însă, cum să facă partidele de guvernământ o reformă de succes dacă ele sunt formate din oameni care nu cunosc mecanismele economice şi sociale, aceştia trăind într-un univers paralel în care se scaldă în bani, piscine, iazuri cu peşti şi avantaje pe care şi le-au creat în anii mulţi de domnie cu care s-au împroprietărit.  

De când se ştie, domnul Buzatu, în calitatea sa de parlamentar, vicepreşedinte şi preşedinte, şi-a creat o reţea de relaţii care i-a conferit din ce în ce mai multă putere, lăsându-i impresia că este de neînvins şi de neatins. Această impresie a fost întărită de faptul că niciuna din cele ”n” instituţii de prevenire şi de combatere a corupţiei nu l-a întrebat cum a reuşit să adune o avere uluitoare. Ca parlamentar, vicepreşedinte şi preşedinte de Judeţ, domnul Buzatu nu a avut întotdeauna indemnizaţii şi salarii foarte mari, iar obrazul ”subţire” cu cheltuială se ţine. Funcţiile astea se ţin cu costume scumpe, cu mese costisitoare şi cu bani aruncaţi pe la nunţi şi la cumătrii, aşa că, teoretic, nu ai cu ce să-ţi cumperi proprietăţi fără număr, fără număr, fără număr.

Ar trebui discutată foarte serios problema numărului de mandate de preşedinte de consiliu judeţean, de exemplu. Şi două mandate sunt multe, darămite trei, ca în cazul domnului Buzatu, care probabil că dacă nu ar fi fost prins în flagrant l-ar fi câştigat şi pe cel de-al patrulea. Ar trebui de discutat şi dacă este normal ca un om, indiferent de competenţele acestuia, poate fi, pe rând, deputat, senator, preşedinte de consiliu judeţean, prefect şi ministru. Dacă nu cumva ar trebui de limitat numărul de mandate de ales şi de numit în funcţii importante, astfel încât respectivul să fie nevoit şi să lucreze undeva în mediul privat, şi nu doar să stea în funcţii publice din care să dea ordine. 

Lui Dumitru Buzatu i s-a urcat la cap şi de aceea n-a avut nicio jenă să ceară şi să primească în 2023, şi nu în 1995 sau în 2002, o şpagă consistentă. Domnul Buzatu este cel mai recent exemplu care demonstrează că funcţia îţi ia minţile şi le ascunde, astfel încât proprietarul acestora nu le mai găseşte. Funcţia dăunează grav sănătăţii. Dăunează şi sănătăţii celui care o deţine, dar mai ales societăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici