COMENTARIU Sorin Avram: Guvernul PSD-PNL cântă aria Austerităţii din ”Opera de trei parale”. Prim tenorul Klaus Iohannis tace

586 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Guvernul PSD-PNL cântă aria Austerităţii din ”Opera de trei parale”. Prim tenorul Klaus Iohannis tace

COMENTARIU Sorin Avram: Guvernul PSD-PNL cântă aria Austerităţii din ”Opera de trei parale”. Prim tenorul Klaus Iohannis tace

Guvernul şi coaliaţia de guvernare cântă pe mai multe voci aria Austerităţii din ”Opera de trei parale” pe care Executivul vrea să le economisească sau să le aducă la buget. Pe lângă vocile tenorilor Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă se aud vocile unor contratenori din rândul doi din PSD şi PNL, şi ale unor soprane din rândul trei, banca de la geam. O singură voce nu se aude, şi anume cea a prim tenorului Klaus Iohannis.

În ciuda asigurărilor că situaţia este sub control şi că vara asta este cald, lucrurile trebuie că arată foarte rău din moment ce coaliţia PSD-PNL este pregătită să ia măsuri dure, care vor scoate din sărite segmente importante din societate, în condiţiile în care numai mâine nu-i poimâine şi se intră în anul electoral 2024 în care vor avea loc patru rânduri de alegeri.

Se vorbeşte despre comasări de instituţii, desfiinţări de servicii şi reducerea numărului consilierilor care iau aerul multor birouri din instituţii publice locale şi centrale. Doar pentru că trebuie să fie cu sacul gol şi cu cuţitul la os PSD şi PNL spun că sunt hotărâte să-i lase pe tuşă pe membrii clientelei politice care le-au lipit afişe şi le-au făcut cafele, care au adus bani la sacoşă în campaniile electorale şi care i-au înjurat pe adversarii politici pe reţelele de socializare, iar drept recompensă le-au oferit posturi de administratori publici în comune cu 3.000 de locuitori, de consilieri personali în oraşe cu 5.000 de locuitori, de frecători de mentă profesionişti în primăriile marilor oraşe, de tăietori de frunze la câini pe la consiliile judeţene şi de secretari de stat degeaba în ministere.

Evident, cei mai piloşi dintre membrii clientelei vor scăpa de restructurare şi vor părăsi sistemul de stat şi de uitat pe geam doar cei fără de care partidele se vor descurca în anul electoral 2024. La clientela celor două partide mai trebuie adăugată clientela rămasă pe scaune din vechile guvernări şi care a ştiut să se descurce, dar şi rudele, pentru că într-o ţară în care la nunţi şi la botezuri sunt şi câte patru perechi de naşi, cumătriile sunt multe, iar cu cumătrii nu trebuie să te poţi pune rău fiindcă nu se face. Doar oameni cu frica lui Dumnezeu şi cu frica de gura soţiei şi a părinţilor suntem.

Că disperarea este mare o demonstrează şi faptul că Guvernul vrea să bage mâna şi în buzunarelor micilor şi marilor oameni de afaceri de la noi, care pe lângă faptul că duc greul acestei Ţări, alimentându-i bugetul, mai cotizează şi la marile partide politice, care le promit mereu că vor avea grijă de ei, şi nicidecum nu-i vor cocoşa şi mai tare cu fel de fel de biruri.

Revenind la prim tenorul României, acesta ar fi trebuit să fie cel care anunţă ce urmează şi de ce, pentru că măsurile de austeritate cântate de tenori, contratenori şi soprane urmează să fie luate de Guvernul Său. Era de datoria Preşedintelui României să aibă întâlniri cu liderii coaliţiei de guvernare şi cu Primul Ministru pentru a analiza situaţia, pentru a i se aduce la cunoştinţă măsurile care urmează să fie luate şi în câţi paşi, şi pentru a afla unde se va ajunge şi când ca urmare a respectivelor decizii. Şi dacă tot vorbim despre tăieri de cheltuieli, normal ar fi fost ca domnul Iohannis să spună că austeritatea va începe cu Domnia Sa, în sensul că va mai tăia din banii de deplasări şi din fondurile de protocol pe care le are la dispoziţie ca un miliardar din Emiratele Arabe Unite, care de plictiseală şi de fudulie îşi cheamă supuşii şi le ordonă să ia câţiva saci cu petrodolari şi să cumpere cât mai multe kilograme de Cristiano Ronaldo şi de fotbalişti de la Liverpool.    

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici