COMENTARIU Sorin Avram: Imaginea care face cât 1.000 de cuvinte. Cu 900 mai multe decât are domnul Ciucă la el

Miercuri, 24 august 2022, Nicolae Ciucă, tovarăşul prim-secretar al Republicii Populare Române, pardon, domnul premier al României, a fost într-o vizită de lucru în judeţul Suceava, la invitaţia prim-secretarului acestui judeţ, Gheorghe Flutur, pardon, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava.

19507 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Imaginea care face cât 1.000 de cuvinte. Cu 900 mai multe decât are domnul Ciucă la el

COMENTARIU Sorin Avram: Imaginea care face cât 1.000 de cuvinte. Cu 900 mai multe decât are domnul Ciucă la el

Cei doi tovarăşi, pardon, domni, au vizitat Centrul Medical de Radioterapie ridicat în curtea Spitalului Judeţean Suceava, pardon, viitorul centru de radioterapie, pentru că acesta încă nu este funcţional. Delegaţia de partid şi de stat a fost întâmpinată cu entuziasm de medicii, asistentele medicale şi infirmierele care vor lucra în acest centru dotat cu aparatură modernă şi care şi-a propus să nu precupeţească niciun efort pentru a slava cât mai multe vieţi. Pardon, nu a fost niciun entuziasm şi nici nu au fost doar cadre medicale care vor lucra la centrul de radioterapie atunci când acesta, în sfârşit, după atâtea şi atâtea promisiuni, va deveni funcţional. Cei doi înalţi demnitari au fost întâmpinaţi de angajaţi ai Spitalului Judeţean care ar fi preferat să fie acasă şi de şefi de secţie care îşi doresc să rămână în funcţii, dat fiind faptul că spitalul se află în subordinea Consiliului Judeţean Suceava.

Din delegaţia de partid şi de stat au mai făcut parte următorii tovarăşi: Lucian Bode, Rareş Bogdan şi Daniel Cadariu. Pardon, din delegaţia prezentă la vizionarea unei clădiri în care cândva se va face radioterapie au mai făcut parte prim-vicepreşedinţii PNL Lucian Bode şi Rareş Bogdan, primul ministru de Interne, iar al doilea europarlamentar, şi liberalul sucevean Daniel Cadariu, ministru al Antreprenoriatului şi Turismului. Cum Nicolae Ciucă este preşedinte al PNL, iar Gheorghe Flutur este prim-vicepreşedinte al partidului, înseamnă că s-a adunat să vorbească în faţa unei clădiri în care nu se întâmplă nimic întreaga conducere de partid şi de stat. Au lipsit doar preşedintele de facto al PNL, Klaus Iohannis, şi cel de-al patrulea prim-vicepreşedinte al PNL, Iulian Dumitrescu, dar şi colegii de guvernare de la PSD, care, probabil, îşi găsiseră o altă clădire în faţa căreia să vorbească.

Dacă ar fi fost doar o vizită de stat la Marele Nimic, din delegaţia premierului Nicolae Ciucă, invitat la Spitalul Judeţean Judeţean de preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, ar fi trebuit să facă parte şi ministrul Sănătăţii, în timp ce ministrul de Interne, Lucian Bode, europarlamentarul Rareş Bogdan şi ministrul Turismului, Daniel Cadariu, nu ar fi avut ce căuta.

Apucăturile din perioada regimului comunist n-au murit, ci doar s-au odihnit şi au revenit în forţă. În timpul regimului totalitar conducătorii de partid şi de stat se adunau în faţa unei vaci care dădea foarte mult lapte, a unui teren care dădea producţii record de porumb şi a unei policlinici care dădea pastile la toată lumea care-i trecea pragul, ceea ce era fals. În timpul regimului Iohannis, conducătorii de partid şi de stat se adună în faţa unor clădiri în care nu se întâmplă nimic, dând impresia că se întâmplă ceva. Ceea ce este la fel de fals. 
Delegaţia de partid şi de stat nu a inaugurat nimic, dar nu asta contează. Importantă este imaginea. Iar o imagine face cât 1.000 de cuvinte, cam cu 900 mai multe decât are, de regulă, domnul Ciucă la el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici