COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis la NATO, o mare bucurie pentru Carmen Iohannis, Vladimir Putin şi Emmanuel Macron

În timp ce încrederea românilor în Klaus Iohannis se duce la vale cu viteza cu care acesta coboară pe pârtia de schi de la Păltiniş, agenţia germană de ştiri DPA, citată de Mediafax, informează că preşedintele României se află pe lista celor care l-ar putea înlocui pe Jens Stoltenberg la conducerea NATO.

42809 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis la NATO, o mare bucurie pentru Carmen Iohannis, Vladimir Putin şi Emmanuel Macron

COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis la NATO, o mare bucurie pentru Carmen Iohannis, Vladimir Putin şi Emmanuel Macron

În cei opt ani de când ocupă cea mai înaltă funcţie a statului român, Înalt PreaLenevia Sa a demonstrat că are două viteze: foarte încet şi extraordinar de încet. Lui Klaus Iohannis îi ia câteva zile pentru a citi un document emis de Curtea Constituţională a României, de exemplu, şi nu mai puţin de o săptămână pentru a organiza o şedinţă a CSAT, în condiţiile în care aceasta ar fi trebuit convocată ieri, dat fiind contextul politico-militar de la graniţele României şi ale Uniunii Europene.

În acelaşi timp, Înalt PreaInstabilitatea Sa este un personaj extrem de schimbător, în sensul că dacă astăzi îmbracă geaca roşie şi iese, în aplauzele mulţimii, la mitingul împotriva Ciumei Roşii, mâine se aşează la masă cu aceeaşi Ciumă Roşie, pe care o invită la guvernare.

Totodată, Înalt PreaComoditatea Sa respectă cu sfinţenie programul de bugetar: de luni până vineri de la 08.00 la 16.00, cu numeroase pauze de masă, iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale, liber. Aşa că NATO va trebui să se adapteze programului de lucru al domnului Iohannis, alarmele şi şedinţele operative fiind interzise în timpul liber.

Ca şef al NATO, la fel ca şi ca preşedinte al României, Klaus Iohannis poate doar să constate cu îngrijorare şi să privească cu atenţie la tot ce se întâmplă, fără însă a face ceva pentru a îndrepta lucrurile. În schimb, domnul Iohannis poate decreta monosilabic şi apăsat că NATO este un organism eşuat, aşa cum a spus şi despre statul român în fruntea căruia stă şi, uneori, cugetă.
În cazul în care, printr-o minune, Klaus Iohannis ar ajunge la conducerea Alianţei Nord-Atlantice şi va declara public că aceasta a eşuat vă daţi seama ce bucurie ar fi pe capul preşedintelui rus, Vladimir Putin. Şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-ar bucura, pentru că acesta ar vrea ca securitatea Europei să nu mai fie dependentă de SUA şi de NATO, dorindu-şi înfiinţarea unei armate a UE.

Şi cu voia dumneavoastră, ultima pe lista bucuroşilor ar fi Carmen Iohannis, care şi-ar vedea soţul mai repede acasă în week-end, pentru că una e să faci naveta de la Bucureşti la Sibiu cu maşina şi alta este să faci două ore şi un pic cu avionul de la Bruxelles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici