COMENTARIU Sorin Avram: N. Ciucă şi M. Ciolacu au deschis o fabrică de perdele. De fum

Nicolae Ciucă, general în rezervă, şi Marcel Ciolacu, absolvent al unei facultăţi de drept, îşi dau cu părerea de dimineaţă şi până seara despre economie. Dacă aceşti părerişti ar vorbi despre finanţele familiilor lor nu ar fi nicio problemă, însă cei doi economişti făcuţi la apelul de seară vorbesc despre o chestiune care afectează milioane de oameni.

298 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: N. Ciucă şi M. Ciolacu au deschis o fabrică de perdele. De fum

Tema preferată a domnilor Ciolacu şi Ciucă o reprezintă cota unică de impozitare versus cota progresivă. Domnul Ciolacu-PSD trage hăis: ”Eu nu pot să vin în faţa dumneavoastră cu un slogan - ”Trebuie să ţinem cota unică” - fără să explicăm de ce trebuie să ţinem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia şi de ce avem un handicap faţă de alte state ale Uniunii Europene”. Iar domnul Ciucă-PNL trage cea: ”PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi”.

Nicolae Ciucă o face pe-a poliţistul bun, iar Marcel Ciolacu pe-a poliţistul rău. Sau invers. Depinde de care parte a impozitării te situezi. Pe lângă faptul că cei doi domni dau impresia că în coaliţie toată lumea gândeşte, analizează şi se stresează pentru ca românilor să le fie cât mai bine şi la vară cald, aceştia abat astfel atenţia de la o serie de probleme.

De pildă, preţurile la alimente tot cresc, chiar dacă domnul general în rezervă Ciucă a făcut culcaturi şi târâşuri cu ele, încercând să le bage minţile în cap.

Combustibilul, energia electrică şi materialele de construcţie se încăpăţânează să se situeze la nişte limite care-i năucesc pe oamenii de afaceri.

Primarii stau în uşa biroului cu tricolorul pe piept şi cu speranţa în suflet că doar-doar vor ajunge banii promişi prin Programul ”Anghel Saligny” şi prin PNRR. Au trecut aproape doi de la alegeri şi ei n-au făcut nimic, şi există temerea că alegerile din 2024 îi vor găsi bâlbâind explicaţii în faţa alegătorilor. Alegători care nu îi vor crede şi îi vor trimite să se explice la altă masă. 

Generalul în rezervă şi absolventul unei facultăţi de drept vorbesc despre economie ca să se afle în treabă. Cei doi ar fi trebuit să vorbească doar dacă în prealabil s-ar fi închis într-un birou cu specialişti în domeniu şi nu l-ar fi părăsit până când nu ar fi ieşit pe horn fumul alb. După care ar fi anunţat soluţia găsită şi data de la care aceasta ar fi intrat în vigoare.  Însă, neavând viziune, soluţii şi bani, domnii Ciucă şi Ciolacu şi-au spus că trebuie să profite de faptul că sunt actori politici. Astfel, au pus la cale un spectacol, pentru care nu ar lua nici măcar o menţiune la festivalul de teatru rezervat elevilor organizat de o comună din judeţul Buzău.

Ba că a fost pandemia, ba că este război în Ucraina, ba că în toată lumea este inflaţie, ba că peste tot combustibilul şi energia electrică s-au scumpit. Într-un cuvânt, la toţi le e greu. Numai afacerea pusă la cale de N. Ciucă şi M. Ciolacu merge strună. Este vorba despre o fabrică de perdele de fum. Deocamdată le merge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici