COMENTARIU Sorin Avram: Pierdut bun simţ. Găsitorului recompensă

După ce Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloş, a spus, citat de agenţia de ştiri Mediafax, că ”dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios”: ”De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care îşi desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare, depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate că îi criticăm, faţă de omologii din străinătate”.

3529 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Pierdut bun simţ. Găsitorului recompensă

În acelaşi timp, întrebat dacă se impune creşterea indemnizaţiilor demnitarilor în contextul actual, domnul Boloş a spus că este pus „într-o situaţie foarte delicată pentru raportarea cu marea masă a oamenilor”.

Marea masă însemnând românii care nu prea au ce pune pe masă. În comparaţie cu demnitarii din Vestul Europei, demnitarii români au venituri mult mai mici. Evident, cei care se mulţumesc să trăiască doar din banii primiţi pe statele de plată. Însă, situaţia este asemănătoare şi în cazul bugetarilor, a lucrătorilor din construcţii şi a altor categorii de salariaţi, dar şi în cel al şomerilor, pentru că altfel nu ar pleca românii în Spania, Franţa ori Germania, ci s-ar muta spaniolii, francezii şi nemţii la noi.

Diferenţa este că dacă ministrul Boloş se întâlneşte cu miniştri din Vest şi-şi face sânge rău, muncitorii, maiştrii, inginerii, funcţionarii şi şomerii români se întâlnesc doar ei între ei, pentru că nu participă la mese de protocol la restaurante scumpe din Capitală şi nici nu apucă să iasă peste graniţă, ci se mulţumesc să iasă până la poartă ori, cel mult, până la bufetul din colţul străzii.

Moment mai prost pentru ca parlamentarii să voteze majorarea indemnizaţiilor demnitarilor nici că se putea găsi. În condiţiile în care foarte mulţi români nu au văzut 2.500 de euro la un loc în viaţa lor, iar preţurile la toate alea s-au cocoţat pe o curbă ascendentă şi de-acolo le rând în nas oamenilor, nefiind dispuse să coboare sub nicio formă, ministrul Boloş vorbeşte cu jind despre veniturile mult mai mari ale miniştrilor din Vestul Europei. Iată un semn că cei care conduc România sunt complet rupţi de realitate şi că bunul simţ pe care îl aveau pe undeva prin birou a plecat în vacanţă pe Coasta de Azur şi s-a pierdut.

Dacă în coaliţia de guvernare şi în Guvernul României mai are cineva vreo urmă de luciditate, ar trebui să-l roage pe ministrul Boloş ca în numele coaliţiei, al Executivului şi al Parlamentului să dea următorul anunţ: ”Pierdut bun simţ. Găsitorului recompensă”. Are domnul Boloş bani şi pentru anunţ, şi pentru recompensă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici