COMENTARIU Sorin Avram: Războiul care uneşte

3670 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Războiul care uneşte

COMENTARIU Sorin Avram: Războiul care uneşte

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor îi aşteaptă pe ucrainenii care intră în România prin Vama Siret cu alimente, apă şi articole de menaj şi de igienă personală. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, sunt oferite spaţii de cazare la parohii şi mănăstiri. În apropierea punctului vamal este instalat un birou de asistenţă, unde preoţii, vorbitori de limbă ucraineană şi tineri voluntari, le acordă consultanţă solicitanţilor, precum şi pachete cu alimente şi apă. Cei care doresc să ajute financiar demersul au la dispoziţie următorul cont: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014. Arhiepiscopia îi îndeamnă ”pe credincioşii eparhiei noastre la solidaritate în rugăciune, dar şi în sprijinirea concretă a fraţilor noştri dureros de încercaţi”.

Firme de transport pun la dispoziţia refugiaţilor autocare care să-i ducă pe aceştia la aeroportul din Suceava ori chiar până la aeroportul din ”Otopeni”. ”Şâ eu!” a intervenit ”şâ el”. Antreprenorul Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei ”1 metru de autostradă”, a anunţat că oferă cazare gratuită la hotelul său din Suceava în limita locurilor disponibile.

În Vama Siret e plin de voluntari de la diferite asociaţii, dar şi de voluntari neînregimentaţi. Primăria Suceava, municipiu înfrăţit cu Cernăuţiul, oferă aparatură şi diferite materiale în valoare de 500.000 de lei solicitate de partea ucraineană. Totodată, Primăria Suceava a deschis o linie telefonică pentru toţi cei care vor să facă donaţii, iar o fundaţie adună fonduri pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina.

Crucea Roşie şi Prefectura Suceava au încheiat un acord de colaborare pentru gestionarea ajutoarelor umanitare destinate refugiaţilor.

Primarul comunei sucevene Dumbrăveni spune că sunt oameni dispuşi să găzduiască ucraineni.

Toţi oamenii mişcaţi de drama trăită de cetăţenii ucraineni care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara şi care sar în ajutorul acestora fără să le-o cearp cineva sunt vaccinaţi sau nevaccinaţi, bugetari ori angajaţi în sistemul privat, pesedişti, penelişti, userişti, aurişti ori fără nicio simpatie politică, creştin-ortodocşi, catolici, penticostali, baptişti sau atei, tineri sau bătrâni, femei sau bărbaţi şi absolvenţi de liceu ori oameni cu doctorat. Iată, deci, că războiul uneşte. Însă, nu ”războaiele” nesfârşite din ţara noastră, ci un război de război la graniţa României. Trist! Trist pentru ceea ce se întâmplă la graniţa de nord a României, şi nu pentru că, iată, românii şi-au regăsit spiritul de solidaritate.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici